Darko Šarić: Soković dolazi da obori dokaze

Izvor: Kurir, 27.Feb.2015, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Šarić: Soković dolazi da obori dokaze

Goran će uskoro biti ovde i videćete da njegov glas nema veze sa onim iz prisluškivanih razgovora o navodnom švercu droge, kaže Šarić

BEOGRAD - Goran Soković (43), koji je u optužnici Specijalnog tužilaštva za šverc više od 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, uz Darka Šarića (45), označen kao organizator, uskoro će se naći pred sudom!

Pljevljak, koji je u bekstvu već pet godina, uveliko pregovara o predaji, potvrdio je u sredu u sudnici i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Darko Šarić. Podsetimo, Kurir je još 8. januara najavio pregovore i Sokovićev dolazak.

Nije on na snimku

- Goran Soković uskoro dolazi - potvrdio je u sredu, tokom iznošenja odbrane pred sudskim većem, i narko-bos. Šarić je rekao i da će se tada dokazati da razgovore, za koje tužilaštvo smatra da su dokazi da su on i Soković organizovali šverc kokaina, uopšte nije vodio Soković.

- To nije njegov glas, videćete kada dođe - rekao je Šarić.

Izvor Kurira iz srpskog pravosuđa potvrdio je da je pitanje dana kada će se Soković naći iza rešetaka, jer su pregovori o dobrovoljnoj predaji pri samom kraju.

- Detalji same predaje za sada se čuvaju u najvećoj tajnosti. Izvesno je da pravosuđe neće pristajati ni na kakve uslove. Jedino što država svakom optuženom koji je u bekstvu može da garantuje jeste pošteno suđenje - kaže izvor Kurira.

Kako je Kurir pisao u januaru, Crnogorca za kojim je raspisana Interpolova poternica BIA je locirala u Italiji i preko njemu bliskih ljudi otpočeli su pregovori. Goran Soković je u bekstvu od 2010. godine. On je bio uhapšen 7. februara 2010. u Crnoj Gori, po poternici iz Srbije, ali je nakon četiri dana pušten jer tada nije postojao sporazum o izručenju između Srbije i Crne Gore. Tužilaštvo susedne države tražilo je da Srbija dostavi dokaze, ali je tužilaštvo procenilo da bi dostavljanje svih dokaza u toj fazi moglo da ugrozi dalju istragu.

Predomislio se

RADULOVIĆU NE PADA NA PAMET DA SE PREDA

Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, navodno je donedavno vodio pregovore o dobrovoljnoj predaji. Zbog čega je odustao od namere da dođe u Srbiju, nije poznato, ali je Darko Šarić na suđenju izjavio da „Raduloviću ne pada na pamet da dođe“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.