Dani muzeja u Vrbasu - 55 godina rokenrola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dani muzeja u Vrbasu - 55 godina rokenrola"

Kulturni centar i Gradski muzej u Vrbasu je ove godine okupio oko 40 organzacija i 200 učesnika u obeležavanje manifestacije "Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10". Vrbašani prate temu "Muzej u gostima", ali će program ove godine obogatiti proslavom jubileja "55 godina rokenrola u Vrbasu".

Manifestacija je otpočela 11. maja, u četvrtak otvaranjem dve izložbe. Prva izložba je retrospektiva konkursa za najbolju fotografiju na temu "Muzej kao inspiracija" koji u Vrbasu traje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već 10 godina. Druga izložba je bila posvećena rokenrolu sa posebnim akcentom na vrbaske prve rokenrol sastave koju je otvorio Dado Topić, a nešto kasnije je usledio i njegov koncert. Kao predgrupa ovom poznatom muzičaru nastupio je vrbaski rok sastav "Blow".

U petak, 12. maja, Vrbas prati temu manifestacije, pa će ugostiti zrenjaninski gradski muzej, a nešto kasnije publici će se predstaviti i zrenjaninski evergrin sastav "Satelit".

Više o rokenrolu, posetioci će moći da čuju u subotu, 13. maja, na tribini i promociji knjige Vladimira Nedeljkovića, ali i 15. maja, kada će o počecima rokenrola u Vrbasu govoriti članovi prvih vrbaskih rokenrol sastava "Smeđokosi", "Similorsi" i "Crni biseri".

Tokom svih deset dana manifestacije, na platou ispred muzeja, biće organizovani koncerti domaćih sastava rok, pop, evergrin, ali i drugih muzičkih pravaca. Takođe, ispred muzeja, biće organizovana prezentacija piva domaće proizvodnje.

Manifestaciju su podržali i vrbaski slikari izložbom fotografija, tradicionalnom kolonijom (11. maja) i izložbom portreta (17. maja), a tokom svih deset dana u holu muzeja biće postavljene izložbe „David Bowie" i „The Rolling Stones" iz Beograda.

Bioskop „Jugoslavija" će program Dana muzeja obogatiti gotovo svakodnevnim besplatnim filmskim projekcijama za decu i odrasle.

U program su se uključili i najmlađi iz predškolske ustanove, osnovnih škola, baletske škole i muzičke škola, a posebna tematska žurka za decu biće 18. maja. Uz produženo radno vreme ustanova kulture tokom manifestacije, od 10 ujutro do 10 uveče, očekuju nas bogat program tokom celog dana, a svi sadržaji biće besplatni tokom svih deset dana manifestacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.