Danas nastavak suđenja Huseinu Bosniću

Izvor: Blic, 08.Jul.2015, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas nastavak suđenja Huseinu Bosniću

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje Huseinu Bosniću, optuženom za javno podsticanje na terorističke aktivnosti.

Tužilac Dubravko Čampara najavio je da će za nastavak suđenja dostaviti nekoliko dodatnih materijalnih dokaza, te da će u dokaznom postupku izvesti četiri svedoka.

Branilac optuženog Adil Lozo rekao je da će do nastavka suđenja imati odgovor da li će Veće muftija spremiti ekspertizu o islamskim naukama, koju je zatražio od Fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << islamskih nauka.

Tužilaštvo BiH tereti Bosnića da je 2013. i 2014. godine, kao pripadnik selafijske zajednice organizovane radi propagiranja i širenja islamskog radikalizma u BiH i regionu, javno podstrekivao druge da se priključe terorističkim organizacijama.

Bosnić je optužen za podsticanje na terorističke aktivnosti u vezi sa krivičnim delima vrbovanje radi terorističkih aktivnosti i organizovanje terorističke grupe.

Na ročištu održanom 1. jula, prvi svedok odbrane je izjavio da se Bosnićeva predavanja i poruke "ne razlikuju od predavanja imama u sarajevskim džamijama i poglavara Islamske zajednice", te dodao da "Bosnić u ime Alaha širi islam".

Drugi svedok je tvrdio da Bosnić nije odgovoran za odlazak njegovog brata u Siriju.

Nastavak suđenja zakazan je za 13.00 časova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nastavak suđenja Huseinu Bosniću

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jul.2015

SARAJEVO - U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje Huseinu Bosniću, optuženom za javno podsticanje na terorističke aktivnosti...Tužilac Dubravko Čampara najavio je da će za nastavak suđenja dostaviti nekoliko dodatnih materijalnih dokaza, te da će u dokaznom postupku izvesti četiri svjedoka...Branilac...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.