DOŽIVOTNA kazna za MONSTRUMA koji je zakopavao ŽIVE LJUDE!

Izvor: NaDlanu.com, 18.Apr.2015, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOŽIVOTNA kazna za MONSTRUMA koji je zakopavao ŽIVE LJUDE!

Dragan Bajić iz Bačkog Gradišta optužen je da je na dunavskom ostrvu pored Budimpešte sa mađarskim bračnim parom opljačkao i ubio petoro ljudi.

Ada Čepel: Rečno ostrvo kod Budimpešte gde je Bajić sahranjivao žive ljude

U svom obrazloženju tužilac je naveo da za tako monstruozne zločine Bajić mora biti najstrože kažnjen, bez ikakve mogućnosti smanjenja kazne.

- Prvooptuženi je rekao da je učestvovao u ratu u Jugoslaviji, pa su ga se ostali >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << članovi bande plašili. Živeli su na adi Čepel, baveći se kriminalom. Uzgajali su marihuanu. Kada im je nestao kilogram droge, prvooptuženi je namamio u šumu čoveka za koga je sumnja da je ukrao marihuanu. Tukao ga je, a zatim njegov leš spalio. Tako je uradio sa još četiri žrtve - rekao je tužilac.

Koristio 16 imena

Bajić je posle bekstva iz Srbije u Mađarskoj koristio čak 16 imena karakterističnih za područje bivše Jugoslavije.


Sa Bajićem je uhapšeno još pet osoba. Svi oni su privedeni u septembru 2011. godine. Monstruozni zločin je otkriven nakon što je mesec dana ranije Rumun Matijas M. (31), koga su prethodno Bajić i njegovi saučesnici namamili pozivom na piće, a potom ga opljačkali i živog zakopali, uspeo da pobegne. On se izvukao iz rake u šumi ade Čapel, u koju su ga strpali vezanih ruku, i do vrata zakopali. Torturu je prijavio policiji, navodeći da je glavni u grupi čovek iz bivše Jugoslavije i da je to utvrdio po govoru.

Policija je proverila teren i u zajedničkoj grobnici, na severnom delu ostrva, našla tela. Analizom DNK utvrđeno je da su tu ostaci pet osoba koje su ubijene, a čija su tela zatim spaljena i zakopana. Ubijeni su Imret S. (48), njegova supruga Magdolna (53), njihov sin Šabat (30) i ćerka Kristina (40), kao i njen dečko Viktor H.

Na snazi poternica iz Srbije

U dosijeu Dragan Bajića u Srbiji ima 30-tak prijava za krađu automobila i provale. Pre deset godina sa dva mladića i devojkom iz Bačkog Gradišta optužen je za provalu. Kada su otkriveni na jednom salašu, Bajić je krivicu primio na sebe i osuđen je na četiri godine robije. Kaznu je izdržavao u Sremskoj Mitrovici, ali se sukobio sa nekim robijašima, pa je prebačen u zrenjaninski zatvor. Odatle je pobegao tokom novogodišnjih praznika 2007. i do hapšenja u Budimpešti gubio mu se svaki trag.

U početku se nije znao identitet vođe bande, pa se spekulisalo da je on vojvođanski Mađar koji ima makedonski pasoš.

Odmah posle hapšenja i provere njegovih otisaka prstiju, posredstvom srpskog Interpola, ustanovljeno je da je najodgovorniji za zverske zločine odbegli srpski kriminalac Dragan Bajić. U pokušaju da zametne identitet, Bajić je prvih dana po hapšenju bio vrlo ubedljiv, pa je čak mađarska policija obavestila srpski konzulat da prvoosumnjičeni nije naš državljanin. Ustanovljeno je da je Bajić posle bekstva iz Srbije boravio u Mađarskoj, gde je koristio čak 16 imena.

Nadlanu / izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Srpski monstrum pljačkao i zakopavao žive ljude!

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2015

D. B. iz Bačkog Gradišta optužen je da je na dunavskom ostrvu pored Budimpešte sa mađarskim bračnim parom, navodno opljačkao i ubio petoro ljudi, a u svom obrazloženju tužilac je naveo da za tako monstruozne zločine D. B. mora biti najstrože kažnjen, bez ikakve mogućnosti smanjenja kazne...-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.