DOLAZI NA POMEN BRATU Karadžića privremeno puštaju na slobodu?

Izvor: Blic, 26.Maj.2016, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOLAZI NA POMEN BRATU Karadžića privremeno puštaju na slobodu?

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji je nepravosnažno osuđen u Hagu, mogao bi privremeno biti pušten na slobodu kako bi posetio grob svog mlađeg brata Ivana i održao mu četrdesetodnevni pomen, izjavio je advokat Goran Petronijević.

Petronijević je za rusku televiziju "Carigrad" rekao da su sve garancije od srpskih vlasti već obezbeđene.

I Republika Srpska je Haškom tribunalu poslala dokumenta koja garantuju povratak Karadžića u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da mu se omogući dolazak u domovinu, prenosi "Sputnjik".

Haški tribunal 24. marta osudio je Karadžića (70) na 40 godina zatvora.

On je zatim zatražio od sudskog mehanizma u Hagu dodatnih 90 dana za podnošenje žalbe na presudu zbog "neadekvatnih resursa koji su na raspolaganju timu odbrane, te je nemoguće do utvrđenog roka podneti smislenu žalbu".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.