DNK ANALIZA REŠAVA MISTERIJU Da li je Jelena žrtva SERIJSKOG UBICE koji je na isti način ubio dve devojke

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNK ANALIZA REŠAVA MISTERIJU Da li je Jelena žrtva SERIJSKOG UBICE koji je na isti način ubio dve devojke

Po završetku DNK analize, koju obavlja Interpol, biće poznato da li je pevačica Jelena Krsmanović (33) žrtva serijskog ubice koji je ubio dve devojke u Nemačkoj i Austriji.

Naime, neki od detalja zločina u Borči, ali i ubistava devojaka u blizini nemačkog grada Endingena, odnosno austrijskog Kufštajna, poklapaju se, zbog čega je Interpol zatražio od srpske policije da pošalje sve materijalne dokaze otkrivene na mestu ubistva u beogradskom naselju Borča 2. aprila 2016.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Naime, istražitelji iz Nemačke i Austrije nedavno su povezali ubistva Karolin G. (27), čije je telo nađeno 10. novembra 2016. u šumi između Endingena i Balingena, u pokrajini Baden-Virtenberg i francuske studentkinje Lusil K. (20) u Austriji od 12. januara 2014.

Naime, iako su na oba uviđaja otkriveni DNK tragovi koji su se smatrali praktično neupotrebljivim, nemačka policija uspela je da uradi analizu koja je pokazala da je reč o istoj osobi, a potom je na osnovu iskaza očevidaca izrađen i foto-robot ubice i utvrđeno je da je u pitanju izvesni kamiondžija.

Zbog izvesnih sličnosti u okolnostima ubistava sa onim u Borči, Interpol je tražio od srpske policije da pošalje DNK tragove koji su otkriveni i koji su takođe praktično neupotrebljivi.

Analize bi trebalo da pokažu da li su i sumnje policije tačne. Ono što je za sada izvesno je da se neki detalji zločina u Borči poklapaju sa zločinima u Austriji, odnosno Nemačkoj, ali neki i ne.

Sve tri mlade žene su džogirale kraj reke, jezera, nasipa. Sve su usmrćene s više udaraca po glavi i u svim slučajevima se sumnja da je reč o gvozdenoj šipci. Lobanje su im bile smrskane, a lica unakažena.

Osim DNK analize, takođe treba proveriti da li je 2. aprila 2016. kada je Jelena Krsmanović džogirala blizu nasipa kod Crvenke, primećen neki kamion strane registracije, jer istražitelji veruju da je zločinac kamiondžija.

Osim ponovnog pregledavanja video-nadzora sa kamera koje snimaju put ka nasipu, uporediće se i da li je neki od kamiona, koji je uočen na tom putu, već narednog ponedeljka napustio Srbiju.

Naime, zanimljivo je da na oko kilometar od nasipa u Borči postoji šljunkara, na koju kamiondžije svakodnevno odlaze.

Studentkinja ekonomije Lusil K. iz Liona, koja je bila na razmeni u Austriji, nađena je mrtva u januaru 2014. na obali reke Ins u Kufštajnu u Austriji.

Ona je bila sama na promenadi kada je silovana i ubijena sa nekoliko udaraca u glavu. Telo Nemice Karolin G. nađeno je u šumi, a utvrđeno je da je silovana. Ovaj zločin uzburkao je celu Nemačku, pa je policiji u Endingenu kod Frajburga stiglo 2.000 dojava koje navode na mogućeg ubicu iako ništa od toga nije navelo na vruć trag.

Tek su forenzičari došli do ključnog traga koji je vodio u Austriju i do ideje o istom ubici, iako je razmak između zločina više od tri godine, a mesta su udaljena više od 400 kilometara.

Obe devojke su džogirale kada su ubijene, silovane su, a mesto zločina je u blizini odmorišta za kamione kojim je vikendom, kada su Karolin i Lusil usmrćene, zabranjena vožnja.

Obe devojke su ubijene u nedelju, za razliku od Krsmanovićeve koja je stradala u subotu.

Jelenin muž: Otkud kamiondžija?

Zoran Marjanović, suprug ubijene Jelene, kaže za "Blic" da je umoran od pretpostavki i nagađanja ko je mogao da ubije njegovu ženu.

- Posle ovog vremena meni je glava puna. Čuo sam negde da je Turčin vozio kamion na nasipu. Otkud Turčin na nasipu? Sve je moguće, a i nije što se tiče ubice moje Jelene. Može i ne mora da bude. Ali ako je sve to istina što se piše, neka izađe neko od zvaničnika i neka potvrdi, jer nama niko ništa ne priča - kazao je Zoran.

Koraci po mestu zločina i kiša

Istragu beogradskoj policiji tog 2. aprila 2016. otežale su dve stvari. Pošto se za pevačicu mislilo isprva da je nestala, nasipom je iste noći koračalo nekoliko desetina ljudi koji su u mraku tragali za Jelenom. U jutarnjim satima nakon što je pronađeno beživotno telo, počela je da pada jaka kiša koja je sprala sve materijalne tragove koji su mogli da dovedu do ubice. U istrazi je saslušano na stotine ljudi, ali ubica do danas nije nađen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.