DALI MU ČISTU DROGU: Predozirali ubicu Opačića jer je postao opasan svedok!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DALI MU ČISTU DROGU: Predozirali ubicu Opačića jer je postao opasan svedok!

Prema nezvaničnim informacijama, kriminalac N. D. je, kao i Šnajder, više godina proveo na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ "Sremska Mitrovica"

Janoša Šnajdera (35), osumnjičenog za ubistvo bračnog para Opačić, u Češku je namamio naručilac zločina poznati vojvođanski kriminalac N. D., kako bi uklonio ključnog svedoka. Šnajderu, koga su zvali Pendula i Mađar (ovaj drugi nadimak dobio u zatvoru) namerno je data čista droga kako bi se "overio". Ovo su najnovija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saznanja srpskih i čeških istražnih organa, pišu Večernje novosti.

Prema nezvaničnim informacijama, N. D. je, kao i Šnajder, više godina proveo na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ "Sremska Mitrovica". U isto vreme tamo je boravio i Nenad Opačić. Obojica su, čak, učestvovala u organizovanju štrajkova po srpskim kazamatima. Iako su u početku bili bliski (obojica su bila deo "zemunskog klana"), između Opačića i N. D. je vremenom došlo do netrpeljivosti, pa čak i otvorenog neprijateljstva.

Detaljne instrukcije

Veruje se da je razlog bila kontrola trgovine narkoticima ne samo u Vojvodini, već i Srbiji, kao i organizovanje tranzita droge preko naše zemlje ka Zapadnoj Evropi.

- U zatvoru je skovan plan za ubistvo Opačića i čekao se najpogodniji momenat - navodi izvor. - Odabran je Šnajder, jer je imao korektan odnos sa vođom "veterničkog klana" i bio je sklon narkoticima. Detaljne instrukcije Šnajder je dobio nekoliko dana pre nego što će Opačić da izađe na nekoliko nedelja van zatvorskih zidina zbog godišnjeg odmora.

(Večernje novosti)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.