ĆURUVIJINE UBICE PRETE LEGIJI: Ključni svedok na meti bivših pripadnika Državne bezbednosti!

Izvor: Kurir, 31.Mar.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĆURUVIJINE UBICE PRETE LEGIJI: Ključni svedok na meti bivših pripadnika Državne bezbednosti!

Pretnje stižu od nekadašnjih pripadnika DB koji su bili logistička podrška u atentatu na Slavka Ćuruviju i još nekim zločinima, kao i od onih koji su u toj službi prikrivali zločine, kaže izvor

Posle podizanja optužnice za ubistvo Slavka Ćuruvije, ponovo stižu pretnje svedocima od bivših pripadnika Državne bezbednosti, koji su sada u državnim organima.

Prećeno je ponovo ključnim svedocima - Miloradu Ulemeku Legiji, tadašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << komandantu JSO, i Milošu Simoviću, osuđenom pripadniku zemunskog klana. Pretnje su upućene i nekim pripadnicima DB koji su, takođe, svedočili ili vodili istragu protiv svojih kolega umešanih u ovaj zločin.

- Pretnje stižu od nekadašnjih pripadnika DB koji su bili logistička podrška u atentatu na Slavka Ćuruviju i još nekim zločinima, kao i od onih koji su u toj službi prikrivali zločine. Neki su i dalje u BIA, neki su u državnoj službi, pojedinim ministarstvima, a neki su u penziji, ali imaju uticaj - kaže izvor blizak istrazi.

Prete preko posrednika ili porukama na društvenim mrežama, koje razumeju oni kojima se preti.

- Pretnje su surove i upućene su i članovima porodice - kaže naš izvor.

Za ubistvo Slavka Ćuruvije (49) 11. aprila 1999. optuženi su tadašnji šef DB Radomir Marković (68), načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić (54), glavni inspektor u Drugoj upravi Ratko Romić (51) i pripadnik rezervnog sastava Miroslav Kurak (43).

Radonjić i Romić su u pritvoru od 13. januara, Marković je u zatvoru na izdržavanju kazne od 40 godina, a Kurak u bekstvu. Ulemeku, koji je imenovao ubice Ćuruvije, prećeno je više puta pošto se saznalo za njegova svedočenja u januaru 2014.

Mira Marković na vezi sa Ćuruvijinom ubicom Kurakom?!

Dragan Filipović Fića je u istrazi ubistva Ćuruvije bio pod sumnjama jer je bio zamenik načelnika Druge uprave DB. U toku istrage je otkriveno da on iz Šangaja, gde živi, posreduje u kontaktu između Mire Marković i Miroslava Kuraka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.