Bugarski: Bez dozvole za predstavljanje Vojvodine u Briselu

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski: Bez dozvole za predstavljanje Vojvodine u Briselu

Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) nije dalo dozvolu da u diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu bude organizovano predstavljanje Vojvodine, tokom predstojećeg skupa evropskih regiona, izjavio je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

"Ove godine nismo dobili dozvolu Ministarstva spoljnih poslova da to predstavljanje organizujemo u okviru našeg predstavništva, pod izgovorom da to ugrožava bezbednost misije", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Bugarski, ističući da takva vrsta procene predstavljala neprijatno iznenađenje za pokrajinsku administraciju. Tim povodom je već zatražen razgovor sa predstavnicima MSP, da se utvrdi zašto je načinjena takva procena, kazao je Bugarski.

On je naveo da je ta promocija dobra prilika ne samo za predstavljanje ekonomskih i drugih potencijala Vojvodine, nego i Srbije. Napomenuo je da će to tradicionalno predstavljanje pokrajine u Briselu, pod nazivom Veče Vojvodine, biti priređeno u prostorijama jednog novinarskog kluba, umesto u diplomatskom predstavništvu naše zemlje.

Ministarstvo: Razlog je bezbednost

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova se navodi da im se Fond "Evropski poslovi" Vojvodine obratio sa molbom da u sklopu manifestacije "Open days", koja se održava od 6. do 9. oktobra u Briselu, organizuje izložbu slika Milana Konjovića, ali je procenjeno da za to ne postoje bezbednosni uslovi.

"Imajući u vidu da je reč o umetničkim delima velike vrednosti, jednog od najvećih srpskih umetnika prošloga veka, nadležne službe Ministarstva spoljnih poslova su sačinile procenu bezbednosnog aspekta i mogućih rizika, pri čemu je utvrđeno da prostorije Misije RS pri EU u Briselu ne ispunjavaju bezbednosne uslove za realizaciju navedene izložbe", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.