Bramerc: Pravda nije zadovoljena

Izvor: Studio B, 13.Mar.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Pravda nije zadovoljena

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je, uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću 24. marta, da će to biti jedna od najvažnijih presuda u istoriji Tribunala, ali da pravda dosada nije zadovoljena za sve žrtve.

U izjavi francuskoj agenciji Frans pres, Bramerc je ocenio da presudu Karadžiću čini veoma važnom kada je reč o utvrđivanju odgovornosti političkih lidera za stradanja njihovog naroda, jer je posle smrti Slobodana Miloševića, 2006. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Karadžić političar najvišeg ranga kome se sudi sudi za zločine prilikom raspada Jugoslavije. "Poznata je izreka da je odložena pravda zapravo poreknuta pravda, ali u ovom specifičnom slučaju nikada nije isuviše kasno. I to će žrtvama doneti zadovoljenje pravde, ali ne za sve žrtve. Tu moramo da napravimo izbor među slučajevima", rekao je Bramerc za Frans pres. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.