Bombaš-samoubica ubio najmanje devetoro

Izvor: Akter, 06.Feb.2016, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaš-samoubica ubio najmanje devetoro

Devet osoba je danas ubijeno, a više od 35 ranjeno kada se bombaš-samoubica na biciklu razneo u blizini kamiona sa pripadnicima bezbednosnih snaga u gradu Kveta na jugozapadu Pakistana, saopštili su zvaničnici

Dvojica među ubijenima su pripadnici paravojnih snaga, dok su sedam civili, saopštila je policija na osnovu prvih izveštaja.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi AFP, podsećajući da su talibanski militantni aktivisti i separatističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << grupe aktivni u tom regionu.

Napad je izveden ispred zgrade oblasnog suda u Kveti gde se nalazio kamion u koji su ušli vojnici posle rutinske bezbednosne patrole.

Prema prvim izveštajima eksperata za postavljanje bombi, eksploziv koji je napadač na biciklu aktivirao bio je težek 15 kilograma.

Kveta je glavni grad nemirne provincije Baločistan, gde je izbila pobuna separatista koja besni od 2004. godine, navodi francuska agencija.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.