Bivši pripadnik JSO ubica troje ljudi

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši pripadnik JSO ubica troje ljudi

Policija je posle deceniju i po rasvetlila trostruko ubistvo u kancelariji „Base International“, kada su usmrćeni Nenad Bukinac, njegova supruga Pinalopi Papanaku i sekretarica Slađana Jevtić.

Uhapšen je Boris Stevanović (38), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije.

Bračni par Bukinac i sekretarica su ubijeni 12. maja 2000. u prostorijama njihovog preduzeća za uvoz i izvoz i veleprodaju obuće u Ulici dr Ivana Ribara u Novom Beogradu.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Godinama nije bilo pomaka u istrazi ovog zločina, ali sada se došlo do materijalnih dokaza koji su pomogli u utvrđivanju identiteta osumnjičenog koji je iz „heklera“ pucao u njih. Čim je utvrđen njegov identitet, uhapšen je po povratku sa letovanja u Grčkoj. Zašto je ubio bračni par i sekretaricu još ne znamo. Da li je pljačka bila motiv ili je to bila naručena likvidacija, uskoro će biti utvrđeno - kaže sagovornik „Blica“ blizak istrazi.

Tela Bukinca, Papanaku, državljanke Grčke, i Jevtićeve našao je knjigovođa. U holu je ugledao telo Jevtićeve, zatim Papanaku, i najzad je na galeriji našao i mrtvog Bukinca. Sumnjalo se da je napadač na žrtve još sa ulaznih vrata ispalio rafale iz „heklera“ sa prigušivačem. U kancelariji „Base International“ nisu nađeni tragovi premetačine.

U daljoj istrazi treba da se utvrdi da li je osumnjičeni Stevanović počinio zločin da bi ukrao novac ili po nečijem nalogu. U vreme trostrukog ubistva, Stevanović je imao samo 23 godine. Ubrzo posle zločina, postao je pripadnik JSO, u kome je bio do rasformiranja 2003. godine. Posle rasformiranja jedinice, okrenuo se bezakonju a u ruke policije je pao maja 2006, i to zbog tri razbojništva, u kojima je sa braćom Kecojević, Nenadom i Predragom, oteo 90.000 evra. Ta trojka opljačkala je tri ekspoziture banaka i u svakom razbojništvu je uzela i oružje od radnika obezbeđenja.

Troje dece u Grčkoj

Nenad Bukinac i Pinalopi Papanaku su iza sebe ostavili dva sina i ćerku, koji u vreme zločina nisu krenuli u školu. Decu su, kako saznajemo, roditelji Pinalopi odveli u Grčku.

Sa decom su živeli u iznajmljenom stanu u zgradi na broju 100 u ulici gde je bilo i sedište firme. Komšije su tvrdile da su bili mirni susedi, ali da se ni sa kim iz komšiluka nisu družili. Komšije su tvrdile da je porodica Bukinac živela skromno, a vozili su „peglicu“.

Posle hapšenja, policija je našla četiri pištolja - tri oteta u bankama i „beretu“. Zbog tih pljački osuđen je na sedam godina zatvora, a policija veruje da je i po izlasku iz zatvora nastavio sa starim poslom i utvrđuje u kojim je sve zločinima učestvovao.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.