BiH: Bez sumnjivih slučajeva obolelih od ebole

Izvor: Akter, 20.Avg.2014, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Bez sumnjivih slučajeva obolelih od ebole

U Bosni i Hercegovini nije zabeležen nijedan sumnjiv slučaj osoba obolelih od ebole - hemoragijske groznice, informacija je kojom raspolaže Ministarstvo civilnih poslova BiH

Ministarstvo navodi da se u Republici Srpskoj dve osobe nalaze pod epidemiološkim nadzorom i da su dobrog zdravstvenog stanja.

"Procenjeni rizik za pojavu ebole u Bosni i Hercegovini je nizak", prenosi Fena navode resornog ministarstva.

Ističe se da su uz preporuke Svetske zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << organizacije alarmirane i povezane sve relevantne institucije sistema. Napravljen je algoritam postupaka, distribuiran letak - informacija o eboli na svim graničnim prelazima.

Akcenat je stavljen na pojačan nadzor i preporuke za javno zdravstvene mere i sprovedene su linije odgovornosti unutar Komisije za sprovođenje međunarodne zdravstvene regulative u BiH.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.