banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
Kategorije


Kako izgleda to?
Vaš glas
U fokusu
Regioni
Izvori
Arhiva

Korisnicki servisi

Naši sajtovi

Fan stranice

PromoBezdan: Stigao vrh talasa Dunava  

05.Jul.2009, 22:40, Izvor: B92 Bezdan: Stigao vrh talasa Dunava

Bezdan, Valjevo -- Vodostaj na Dunavu na ulasku u Srbiju kod Bezdana dostigao vrh talasa. Na snazi su redovne mere odbrana od poplava.

Vodostaj Dunava i dalje raste. Očekuje se da će vrh talasa koji tokom dana dolazi u Srbiju kod Bezdana dostići oko 660 centimetara. Vodostaj kod Bezdana, iako visok, kratkotrajan je, kaže za B92 dežurni inženjer za odbranu od poplava Zvonko Matin. Nasipi se svuda prate i ukoliko negde dođe do problema, odmah se rešava, rekao je Matin. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zbog očekivanog porasta nivoa Dunava i "Egzit” je izmestio svoj kamp na bezbedniju lokaciju na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Zbog skoro svakodnevnih, a obilnih padavina, vodostaj reka u Srbiji neprekidno raste.

Vodostaj Dunava danas kulminira kod Bezdana i dostiže 663 centimetara.

Posle toga se očekuje njegovo opadanje na tom mestu a potom i premeštanje dalje nizvodno, kaže za B92 dežurni inženjer za odbranu od poplava "Voda Vojvodine” Zvonko Matin.

"Vrh talasa se premešta posle toga nizvodno prema Novom Sadu. Znači, prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, za dva do tri dana očekuje se vrh u Novom sadu, na 567 centimetara”, kaže Matin.

"’Vode Vojvodine’ sprovode odbranu od poplava u ukupnoj dužini od 255 kilometara. Sada je vrh na 563 centimetara, što je za 1,13 metara manje u odnosu na maksimalno zabeleženi iz 1965. godine od 776 centimetara, ili, ako upoređujemo, 2006. godine bilo je na 734 centimetara”, rekao je on.

Zbog porasta vodostaja Dunava kamp "Egzit festivala” neće ove godine biti iza Oficirske plaže koja je za to pripremljena, već će biti smešten na Petrovaradinskoj tvrđavi, na prostoru neaktivne kasarne "Janko Čmelik".

Porast vodostaja reka Krivošija i Perajica, pritoka Save, izazvao je u subotu poplave oko stotinu kuća na perifieriji Valjeva i u selu Popučke.

Reke su se u međuvremenu vratile u korita i od jutros se radi na sanaciji terena.

Voda je ostala u nekim dvoriština i kućama. Vodoprivrednim organizacijama je naloženo da saniraju korita Krivošije, Perajice, Ljubostinje i nekoliko potoka u Popučkama kako bi oni bili spremni da prime nove veće količine padavina, koje se očekuju do kraja dana i tokom naredne noći.

Nastavak na B92...   
      
Losa vest 4 Dobra vest 3 I drugi pišu o ovome:

Radio Televizija Vojvodine: Vodostaj Dunava i dalje u porastu

Kurir: Nivo Dunava i dalje raste!


Dunav nastavlja sa rastom

04.Jul.2009, 17:25, Izvor: S media Dunav nastavlja sa rastom

Vodostaj na Dunavu i danas beleži rast, a dužina odbrambene linije na kojoj se sprovodi redovna odbrana od poplava danas je 207,05 kilometara, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine". ..Kako se navodi, vodostaj Dunava kod Bezdana je 654 centimetra, što je za 14 više nego juče....

Nastavak na S media... Losa vest 0 Dobra vest 0

Nastavljen rast vodostaja na Dunavu

04.Jul.2009, Izvor: EMportal

Vodostaj na Dunavu i danas beleži rast, a dužina odbrambene linije na kojoj se sprovodi redovna odbrana od poplava danas je 207,05 kilometara, saopštile Vode Vojvodine.

Nastavak na EMportal... Losa vest 1 Dobra vest 0

Dunav i dalje raste

05.Jul.2009, Izvor: S media Dunav i dalje raste

Vodostaj na Dunavu i dalje raste, očekuje se vrh talasa na ulasku u Srbiju kod Bezdana. Vode Vojvodine upozoravaju da se zbog naglog porasta vodostaja i lošeg stanja odbrambenih linija u koje se godinama nije ulagano, funkcionalnost nasipa sve više dovodi u pitanje. ..Prema prognozama Republičkog...

Nastavak na S media... Losa vest 2 Dobra vest 1

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva ovog sajta, već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite kako bi uklonili sporni sadržaj.