Bez krivične prijave za napadača na Dajanu?!

Izvor: Blic, 01.Avg.2015, 06:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez krivične prijave za napadača na Dajanu?!

Policija je pronašla osobu za koju Dajana Pospiš, transrodna osoba, tvrdi da ju je napala, ali protiv napadača nije podneta krivična prijava.

Policija je saslušala napadača, dok je tužilaštvo zatražilo izveštaj o incidentu.

Dajana kaže da nije zadovoljna odlukom policije i tužilaštva i da je posle incidenta uočila da je prati nepoznata osoba.

- Mogli su barem da podignu prekršajnu prijavu. Strahujem za život i nisam bezbedna. Strahujem da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sličan incident ne ponovi. Samo želim da me ostave na miru, jer im ništa loše nisam uradila - kaže Dajana i dodaje da će pomoć tražiti od Evropskog komiteta za ljudska prava.

Dajanu je u utorak u Novom Sadu napao pripadnik ultranacionalističkog pokreta „Nacionalni stroj“, koji je pokušao da je udari.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.