Ban alarmiran zbog Izraela

Izvor: Akter, 02.Sep.2014, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban "alarmiran" zbog Izraela

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun je "alarmiran" zbog planova Izraela da ekspropriše 400 hektara palestinaske zemlje u podrčju Vitlejema

Izrael je objavio taj potez u nedelju, a armija je rekla da je to posledica političke odluke donete nakon što su u junu oteta i ubijena tri izraelska tinejdžera dok su stopirala na putu u istom području koje Izraelci zovu blok jevrejskih naselja Guš Ecion.

"Generalai sekretar je alarmiran jučerašnjom objavom izraelskih vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da će proglasiti takozvanom državanom zemljom skroo 100 jutara u podrucjcu Vitlejema na Zapadnoj obali", rekao je portparol.

"Otimanje tako velikog dela zemlje rizikuje da utre put daljem šsirenju (jevrejskih) naselja što je - kao što su Ujedinjene nacije ponovile u mnogim slučajevima - nelegalno po međunarodnom pravu i potpuno je suprotno cilju dvodržavnog rešenja," dodao je on.

Portparol je rekao da generalni sekretar poziva Izrael da se povinuje pozivima međunarodne zajednice da se uzdrži od širenja naselja i poštuje svoje obaveze na osnovu međunarodnog prava.

SAD su nešto ranije apelovale na Izrael da odustane od tog plana, koji je razljutio Palestince i uznemirio Izraelce koji se bore za mir.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ban "alarmiran" zbog Izraela

Izvor: Akter, 02.Sep.2014

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun je "alarmiran" zbog planova Izraela da ekspropriše 400 hektara palestinaske zemlje u području Vitlejema..Izrael je objavio taj potez u nedelju, a armija je rekla da je to posledica političke odluke donete nakon što su u junu oteta i ubijena tri izraelska tinejdžera...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.