Australija izručuje Kapetana Dragana 15. jula

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija izručuje Kapetana Dragana 15. jula

Optuženik za ratne zločine u Hrvatskoj Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, trebalo bi da bude izručen Hrvatskoj 15. jula, pošto je Australija od zvaničnog Zagreba dobila dokaze da će suđenje njenom državljaninu "biti pošteno i nepristrasno", pišu "Novosti".

U ekskluzivnom razgovoru za ovaj list Vasiljković iz australijskog pritvora u kome se nalazi već devet godina, kaže da nema poverenje u hrvatsku državu koja ga je, kako kaže, nedužnog optužila za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ratne zločine.

"Pripremajući svoju odbranu pred hrvatskim sudom, angažovao sam dvoje advokata iz Hrvatske, ali su mi oni ovih dana iznenada otkazali punomoćje. Jedan branilac je dobio ozbiljne pretnje da će mu porodica stradati zbog mene. Advokati su uplašeni, napustili su me i sada nema ko u Hrvatskoj da me brani", rekao je Vasiljković za "Novosti".

Hrvatska tereti Dragana Vasiljkovića za ratne zločine, mučenje i ubijanje ratnih zarobljenika, kao i napade na civile tokom 1991. i 1992. godine u Republici Srpskoj Krajini.

Vasiljković, koji ima australijsko državljanstvo, već osam godina se bori protiv izručenja Hrvatskoj, a Federalni sud Australije odbacio je 12. decembra njegovu najnoviju žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.