Ambasador Srbije u Turskoj traži istragu o ubistvu navijača!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Nov.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Srbije u Turskoj traži istragu o ubistvu navijača!

Jedan mladi navijač iz Srbije izgubio je život, što je u srpskoj javnosti izazvalo veliku tugu. Sada je veoma važno da se vide rezultati istrage i mi bismo voleli da dobijemo detaljne informacije o tome šta se zaista dogodilo - rekao je Danilo Vučetić, ambasador Srbije u Turskoj, za turski list "Dnevni sabah"

Ambasador Srbije u Turskoj Danilo Vučetić rekao je da je veoma važno da se vide rezultati istrage ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sa svim detaljima tragičnog događaja.

- Jedan mladi navijač iz Srbije izgubio je život, što je u srpskoj javnosti izazvalo veliku tugu. Sada je veoma važno da se vide rezultati istrage i mi bismo voleli da dobijemo detaljne informacije o tome šta se zaista dogodilo – rekao je Vučetić za turski list “Dnevni sabah”.

On je istakao da su, na žalost, neki turski zvaničnici zanemarili informacije koje im je dostavio srpski generalni konzul u Istanbulu, koji je ukazivao na visoki rizik utakmice.

Foto: Facebook/Ultras World

- Turski premijer Ahmet Davutoglu pozvao je šefa naše vlade Aleksandra Vučiha i izrazio mu saučešće. Gradonačelnik Istanbula poslao mi je telegram saučešća Ministarstva spoljnih poslova. To su gestovi dobre volje turskih zvaničnika – kazao je Vučetić.

Srpski ambasador je ocenio da je prevaziđen zastoj u odnosima Beograda i Ankare, nastao posle prošlogodišnje izjave tadašnjeg turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana u Prizrenu da je “Kosovo Turska”, i da su odnosi ponovo dobri.

Vučetić je u prilog tome podsetio da je Davutoglu proletos posetio Beograd i da će predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković 2. decembra boraviti u bilateralnoj poseti Turskoj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.