Ambasada u kontaktu sa studentom Dacićem

Izvor: Akter, 31.Mar.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada u kontaktu sa studentom Dacićem

Ambasada Srbije u Abu Dabiju u kontaktu je sa Suadom Dacićem, koji se nalazi na studijama u prestonici Jemena Sani i koji nije povredjen u sukobima u toj zemlji, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova

Ministarstvo spoljnih poslova ne zna koliko se srpskih državljana nalazi u Jemenu gde je počela vojna operacija zalivskih zemalja protiv šiitskih pobunjenika, pošto oni nemaju obavezu da prijave boravak Ambasadi u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Jemen.

Povodom Dacića, zbog kojeg je predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji tražio pomoć države za njegovu evakuaciju, ministarstvo je navelo da je ambasada u Abu Dabiju kontaktirala nadležne institucije u zemlji prijema kako bi se obezbedila pomoć za njegovu odlazak iz Jemena.

Zbog situacije u Jemenu sve ambasade Srbije u okruženju - Kuvajt, Adis Abeba, Rijad, Kairo, Abu Dabi - obaveštene su o neophodnosti hitnog pružanja konzularne zaštite srpskim državljanima koji to traže.

Gradjanima koji su se do sada obratili ambasadama u regionu, pružena je konzularna pomoć i informacije u pogledu mogućih pravaca evakuacije, navelo je ministarstvo spoljnih poslova u odgovoru na upit agencije Beta.

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić zatražio je od premijera Srbije Aleksandra Vučića da država preduzme šve što je u njenoj moći kako bi student iz Sjenice Suad Dacić bio evakuisan iz Jemena.

Mešihat je naveo da je uspostavio kontakt sa Dacićem, koji se nalazi u studentskom domu u Sani, pošto nije uspeo da napusti Jemen pre početka vazdušnih napada koalicije arapskih zemalja, predvodjenih Saudijskom Arabijom, na šiitske pobunjenike koji su preuzeli kontrolu nad Sanom.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Pet ambasada Srbije na Bliskom Istoku se uključilo u pružanje pomoći Daciću

Izvor: SandzakPress.net, 31.Mar.2015

 Jemen – Ambasada Srbije u Abu Dabiju u kontaktu je sa Suadom Dacićem, koji se nalazi na studijama u prestonici Jemena, Sani, i koji nije povrijedjen u sukobima u toj zemlji, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova. Ministarstvo spoljnih poslova ne zna koliko se srpskih državljana...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.