AMERIČKI AMBASADOR SE DIVI RUSIMA: Putinove vojne snage su impresivne! A pojačanje stiže...

Izvor: Kurir, 07.Okt.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI AMBASADOR SE DIVI RUSIMA: Putinove vojne snage su impresivne! A pojačanje stiže...

Poslali su i pešadijski bataljon sa artiljerijskom podrškom i raketne baterije, kazao je Daglas Lut.

Američki ambasador pri NATO Daglas Rut izjavio je danas da je Rusija nagomilala impresivne vojne snage u Siriji i da nastavlja da dovlači pojačanja.

Ambasador je na brifingu za novinare u sedištu NATO rekao da ruska ratna mornarica u bazama u istočnom Mediteranu sada ima 10 brodova i ocenio da je to "pomalo neuobičajeno".

"Poslali su i pešadijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bataljon sa artiljerijskom podrškom i raketne baterije", kazao je Lut, navodeći da su u Siriji razmešteni i ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu.

Američki ambasador pri NATO je ukazao da su veličina ruskih snaga i brzina njihovog razmeštanja u Siriji "prilično impresivni".

U Briselu će sutra biti održan sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO, a glavne teme biće situacija u Siriji i nedavni incidenti u turskom vazdušnom prostoru u koji su zašli ruski borbeni avioni.

Rusija je od početka svoje vojne intervencije u Siriji pokazala snagu, odlučnost i pre svega impozantnu vojnu moć, tako da ne čudi što je američki ambasador ostao impresioniran snagom Putinove vojske.

Ruski predsednik je u akciju poslao mornaricu i avijaciju a prema tvrdnji britanskih medija u planu je i slanje specijalnih ruskih jedinica.

SNAGA RUSKE MORNARICE

Četiri ruska mornarička broda ispalila su 26 raketa na položaje Islamske države u Siriji, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Rakete su ispaljene sa Kaspijskog jezera, a uništeno je 11 položaja džihadista.

Projektili su leteli 1.500 kilometara pre nego što su pogodili mete. Napadi su izvedeni u saradnji sa Iranom i Irakom, jer su projektili morali da lete kroz vazdušni prostor te dve države kako bi došli do Sirije. Preciznim udarima pogođene su sve mete.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.