AKCIJA GIBRALTAR: Uhapšeno više osoba zbog korupcije

Izvor: Kurir, 22.Okt.2014, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA GIBRALTAR: Uhapšeno više osoba zbog korupcije

SARAJEVO - U okviru akcije kodnog naziva "Gibraltar" u BiH je uhapšeno više osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela organizovanog kriminala vezano za finansijski kriminal i korupciju.

Članovi grupe su na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, izvlačili novac i stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra za navodni otkup TV prava i usluga, a koja najvećim delom nisu bila realizovana.

Više stotina pripadnika Agencije za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << istrage i zaštitu BiH i policijskih agencija od ranih jutarnjih časova obavljaju pretrese radi izuzimanja dokaznog materijala na 17 lokacija, na području Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Posušja i Gruda.

Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH, u okviru borbe protiv organizovanog kriminala i finansijskih malverzacija, aiz Tužilaštva su najavili da će uskoro obelodaniti više informacija, prenose lokalni mediji.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.