AFERA LUKA BEOGRAD: Nastavljeno suđenje Predragu Bubalu

Izvor: Kurir, 27.Jan.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFERA LUKA BEOGRAD: Nastavljeno suđenje Predragu Bubalu

Optužnica ne sadrži nijedan dokaz, jer sama kontrukcija na kojoj je podignuta zasniva se na pogrešnim pravnim pretpostavkama, rekao je predstavnik preduzeća Vorldfin advokat Nenad Popović

BEOGRAD - Saslušanjem predstavnika kompanije "Vorldfin" u Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd tom preduzeću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Na jučerasnjem suđenju završeno je izlaganje odbrana optuženih koje je počelo u julu izjašnjavanjem Predraga Bubala.

Predstavnik preduzeća "Vorldfin" iz Luksembruga advokat Nenad Popović rekao je danas da su navodi iz optužnice poptpuno neosnovani.

"Optužnica ne sadrži nijedan dokaz, jer sama kontrukcija na kojoj je podignuta zasniva se na pogrešnim pravnim pretpostavkama", rekao je Popović.

Suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu, kada je bivši ministar deteljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja.Za isto delo optužba tereti i bivše izvršne direktore Agencije za privatizaciju Miodraga Đordevića i Gorana Mrđu, direktora Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasminu Dragutinović.

Za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica optužnica obuhavata bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca.

Bubalo je uhapšen 14. juna 2013. godine i do 27. decembra te godine je bio u pritvoru kada je pušten da se brani sa slobode.Finansijski investitor u preduzeću "Vorldfin", koje je kupilo akcije "Luke Beograd", bila je kompanija "Delta holding" u vlasništvu Miroslava Miškovića, preneli su mediji.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i Milan Beko na pocetku su bili zajedno u poslu oko Luke Beograd i u maloprodajnom lancu C-market, ali se Mišković kasnije povukao iz Luke, a Beko iz C-marketa.Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

Milan Beko ranjen je prošlog novembra ispred svoje kuće kada su dvojica, za sad nepoznatih napadača, pucala na njega iz vatrenog oružja.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.