Uređenje stana i zvezde: Ovnu su važna ulazna vrata, Blizanca smiruju plavi detalji

Izvor: Prva.rs, 19.Apr.2014, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređenje stana i zvezde: Ovnu su važna ulazna vrata, Blizanca smiruju plavi detalji

OVAN
Ovnovi su poznati po tome što poseduju ogromnu energiju. Smeli, tvrdoglavi, hrabri, otvoreni, svojeglavi, uvek veseli, nasmešeni i optimistični.
Kako Ovan predstavlja početak Zodijaka, tako su i u stanu ili kući u kojoj živite veoma bitna ulazna vrata. Ona bi trebala da budu uredna i lepa, otirač uvek čist, a obuća uvek skrivena, kao i ofinger sa jaknama i kaputima. Đubre ne bi trebalo ostavljati pored ulaza, već za njega naći novo mesto.
BIK >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<
Strpljivi, tvrdoglavi, miroljubivi, senzualni, istrajni i uporni. Vole sigurnost i zato im je atmosfera porodičnog doma veoma važna.
Pravi su gurmani, a većinu svog vremena vole da provode u kuhinji. Kuhinja treba da bude nameštena tako da šporet ne bude pored frižidera, niti pored sudopere. Između šporeta koji simbolizuje vatru i sudopere i frižidera koji su simboli vode, najbolje je postaviti drvenu ploču i time uneti sklad između ovih nespojivih elemenata. Posebnu pažnju treba obratiti na što više prirodnog osvetljenja i izbegavati fluorescentne lampe.
BLIZANCI
Poznati i kao vetropiri zodijaka, Blizanci su duhovite i radoznale osobe.
Budući da obožavaju promene njihov životni prostor treba da bude uvek dopunjen nekim novim detaljem i zanimljivom sitnicom tako da se ove nemirne osobe osećaju kao da su uvek na nekom drugom mestu. S obzirom da su i sami užurbani i neorganizovani, preporučuje im se dominacija plave boje.
RAK
Hipersenzitivni Rakovi su zbog svoje osećajnosti spremni da reaguju i na najmanju sitnicu. Skloni su čestim promenama raspoloženja, a najosetljiviji su kada dođe do bilo kakvog problema u njihovom domu i neskladnih odnosa unutar članova najbliže porodice.
LAV
Samouvereni Lavovi jednostavno obožavaju da budu u centru pažnje. Sunce ih čini velikodušnim i dominantnim.
Budući da je ovo kraljevski znak, prirodno je da žele živeti i u takvom okruženju, sa puno svetla i okruženi vrednim, skupocenim stvarima kako bi se osećali na tronu.

DEVICA
Prvo što pomislite kada su Device u pitanju su organizovanost i pedantnost. Lepo se ponašaju i vole ljude koji se tako ponašaju. Imaju mišljenje o svemu i ne ustručavaju se da ga javno kažu.
Treba posebno obratiti pažnju na raspoloženje tokom obroka, jer ako je neraspoložena illi nervozna, Devica će sigurno imati problem sa varenjem. Da bi poboljšala raspoloženje dok unosi hranu, trpezarija u kojoj obeduje mora biti uređena u skladu sa feng šui tehnikom. Trpezarijski sto treba da bude okrugao. Na stolu bi takođe trebalo da stoje vaze sa cvećem ili činije sa voćem koje simbolišu izobilje.

VAGA
Važe za osobe sa stilom, imaju prefinjeni ukus i obožavaju luksuzne stvari. Od presudne važnosti je da žive u lepom i mirnom ambijentu u društvu voljenih osoba.
Budući da je dnevna soba mesto gde primaju svoje brojne prijatelje, ona mora biti opremljena sa ukusom i stilom. Kreveti i fotelje treba da budu odmaknuti od zidova najmanje deset santimetara u obliku kruga ili elipse sa stočićem u sredini. Takođe, delove nameštaja koji služe za sedenje ne treba okrenuti tako da kad sedate leđima budete okrenuti prema prozoru. Biljkama treba popuniti prazne uglove, a sobu osvetlili lusterima i lampama.
ŠKORPIJA
Osnovna pokretačka energija ovog znaka je psihoseksualna, pa je s tim u vezi neophodno pravilno namestiti spavaću sobu.
Osim kreveta i po jedne komode sa obe strane kreveta i lampe, u ovoj sobi ne bi trebalo da se nalazi ništa drugo. Krevet ne sme da se nalazi ispod prozora. Negativno je i držati ogledalo u spavaćoj sobi, jer ono remeti san i neophodan odmor.
STRELAC
Strelac je zabavan, bezbrižan, veseo znak koji ne robuje nikakvim ograničenjima. Uživa u slobodi i želi da iskoristi sve što život pruža. Obožava putovanja, daleke zemlje i egzotiku.
Dom u kome se ovaj znak oseća dobro i prijatno je onaj koji je prepun zanimljivosti sa raznih putovanja, razglednica, globusa, suvenira iz dalekih zemalja, kao i knjiga o drevnim kulturama. Pod tim se svakako podrazumevaju i figurice raznih životinja, a najzanimljivija je svakako slon.
JARAC
S obzirom da mu je posao prioritet, veoma je važno da poslovni prostor bude podsticajan. Iza radnog stola možete postaviti kornjaču sa glavom zmaja koja je simbol uspeha, snage i napretka. Ako žellite da započnete novi posao, obavezno treba da kupite ovu amajliju, jer označava podršku i pomoć budući da je zmaj jedan od najjačih drevnih simbola, a kornjača je jaka i stabilna.

VODOLIJA
Kao što i njihov karakter nalaže, tako i dom u kome žive mora biti u najmanju ruku nesvakidašnji, a opet prijatan za Vodoliju i njene brojne prijatelje.
Okružite se lepim i prijatnim bojama, a sve u zavisnost šta njima želite da postignete - bela boja simboliše čistoću, crvena, roze i narandžasta vatru, ali sa njima ne treba preterivati jer su moguće svađe između vas i vaših najbližih. Ove jarke boje možete zameniti svetlo zelenom, plavom bojom ili nekom drugom svetlom nijansom.

RIBE
Ribe pripadaju grupi najspiritualnijih znakova, a odlikuje ih samopožrtvovanje, samilost, velika kreativnost i neiscrpna inspiracija. Budući da su veoma maštoviti, uz malo napora njihov dom mogu urediti tako da on podseća na jedno malo umetničko delo.
To je jedino moguće ukoliko usmere svoju senzivitnost na pravi način i time je učine veoma korisnom. S obzirom da su veoma osetljivi i prijemčivi na negativne uticaje, preporučuje im se medaljon sa motivom kornjače, koji mogu nositi oko vrata, ali i oko nožnog članka. Ova amajlija garantuje sigurnost i skladan život onih koji je nose kao zaštitu, posebno kada je u pitanju njihovo zdravlje.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.