Evropski Accord prestaće da se proizvodi 2015.

Izvor: B92, 22.Okt.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski Accord prestaće da se proizvodi 2015.

U maju smo preneli vest da Honda razmatra mogućnost ukidanja modela Accord za evropsko tržište. Najnovije informacije o sudbini ovog automobila stižu iz Australije gde se takođe prodaje evropska varijanta Honde Accord.

Honda je tokom razvoja Accorda primenila formulu dva tipa automobila, koji su namenjeni različitim tržištima. Evropski Accord, koji se prodaje i na drugim svetskim tržištima, kao što su japansko, kinesko i australijsko, u Sjedinjenim Državama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plasira se u okviru marke Acura, pod oznakom TSX.

Sa druge strane, kupcima u SAD ponuđena je posebna verzija Accorda, koja se pod dizajnu i veličini razlikuje od evropskog modela.

Aktuelna, osma generacija Honde Accord za evropsko tržište predstavljena je 2008, a kako piše australijski Motor Report, proizvodnja ovog modela biće okončana 2015.

Prema rečima direktora kompanije Honda Australia, Stivena Kolinsa, evropski Accord će prestati da se prodaje u toj zemlji, a ista sudbina zadesiće ovaj model i na drugim svetskim tržitima na kojima je trenutno u ponudi.

Ostaje da se vidi da li će Honda ipak odlučiti da kupcima u Evropi ponudi naslednika aktuelnog Accorda, ili eventualno neki potpuno novi model u toj klasi.
Pogledaj vesti o: Honda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.