Alonso ne odustaje!

Izvor: Sportske.net, 28.Nov.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonso ne odustaje!

Vozač Meklarena Feranando Alonso odbacio je danas spekulacije da će naredne godine odsustvovati iz Formule 1 posle loših rezultata ekipe u ovoj sezoni.

Direktor Meklarena Ron Denis juče je rekao da nema ništa protiv ideje da dvostruki svetski šampion Alonso uzme godinu dana odmora pre nego što se vrati na stazu 2017. godine.

Na pitanje novinara da li će se takmičiti naredne sezone, Alonso je odgovorio:

"Hoću, hoću". >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

On je rekao da Denisovu izjavu nije shvatio lično.

"Ako želi da pritisne nekoga, siguran sam da nije mislio na mene. Ako želi da izvrši pritisak, onda mora da ga izvrši na Hondu, kako bi tokom zime obavila dobar posao", rekao je Alonso.

Honda se ove godine vratila u Formulu 1 i snabdeva Meklaren motorima, ali se nije najbolje pokazala u razvoju 1,6 litarskog V6 turbo motora pa Meklaren mnogo zaostaje za Mercedesom, Ferarijem i Renoom.

Tokom sezone Meklarenovi vozači Alonso i Dženson Baton su se u više navrata čak i podsmevali mogućnostima motora.

Baton je potvrdio da će voziti za Meklaren naredne sezone, dok Alonsu ističe ugovor 2017. godine, ali se često pominjala mogućnost raskida ugovora.

Prvo mesto u današnjim kvalifikacijama uoči trke za Veliku nagradu Abu Dabija zauzeo je vozač Mercedesa Niko Rozberg rezultatom 1:40,237 minuta i to je njegova šesta uzastopna pol-pozicija u sezoni.

Drugi je bio njegov klupski kolega, dvostruki uzastopni svetski šampion Luis Hamilton sa zaostatkom od 0,377 sekundi, a treći je vozač Ferarija Kimi Raikonen rezultatom 1:41,051.

Serhio Peres iz Fors Indije startovaće s četvrtog mesta, vozač Red Bula Danijel Rikardo s petog, a šesti rezultat ostvario je Valteri Botas iz Vilijamsa.

Vozači Meklarena Baton i Alonso zauzeli su 12. odnosno 17. mesto, dok je četvorostrki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Red Bula kvalifikacije završio na 16. mestu.

Poslednja trka u šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija voziće se u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.