Izvor: BalkanRock.com, 24.Apr.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena vrata “Danima zatvorenih vrata”: Hladno pivo u Pančevu

Hladno Pivo – foto: Milica Duždević

Pančevo je sinoć bilo glavni muzički grad Srbije, jer je upravo u tom gradu komšijsko Hladno pivo promovisalo svoj novi album, “Dani zatvorenih vrata“.

Hrvatske pank rok legende dočekane su, širom otvorenih vrata i srca, kao i uvek u Srbiji, ali su se nažalost neki fanovi našli upravo ispred zatvorenih vrata, jer nisu mogli da nabave ulaznice >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << zbog ograničenog prostora dvorane Apolo. Karte za koncert su, naime, razgrabljene samo dva dana nakon što su puštene u prodaju. Oni najsrećniji bili su među nešto više od 450 ljudi koji su iskusili da čuju po prvi put nove pesme uživo.

Nekih dvadesetak minuta posle 21h koncert je počeo upravo novom pesmom koja je bila i najava za album, “Vjeruj u mene“, a koju je publika ispratila pevajući od reči do reči. To je verovatno dalo još više energije i entuzijazma bendu i Miletu, koji je nešto pre koncerta rekao u intervjuu da oseća tremu jer neke pesme sviraju po prvi put uživo, pa su nastavili još energičnije, nagrađujući publiku hitom sa albuma “Knjiga žalbe“, “Kaže stari“, kojom su inače prethodne godine započinjali gotovo svaki koncert. Mile Kekin podsetio je fanove da ovo nije samo dobrodošlica novom albumu, već i pozdrav prethodnom “Svjet glamura” uz istoimenu pesmu. Vratili su se opet novom albumu i predstavili po prvi put pesmu “Firma“, koju su začudo gotovo svi pevali u glas, bar referen. S obzirom na to da je album pušten u javnost tek nekoliko dana pre koncerta, možemo reći da su ga fanovi puštali “na repeat” kako bi dočekali Hladno pivo dobro pripremljeni. Misija uspela. I sledeća nova pesma “Dibidus” doživela je istu sudbinu. Bend je primetio da je publici potrebno malo odmora od silnog skakanja, pa su im ga priuštili uz dve balade sa prethodnih albuma “Jednim osmjehom” i “Može“, da bi ih zatim opet “prodrmali” uz “Trening za umiranje“. Onda sledi “potres većih magnituda” uz pesmu “Žena” sa novog albuma koja je, čini se, za sada najbolje prihvaćena od strane publike. Uz dobru staru kraljicu šutki “Ne volim te” masa je pokazala kako nekad manje od petsto glasova može da zvuči kao hiljade.

Pauze? Nije ih bilo. Pauze su za amatere, pauze su za trenutke kada energija padne, a sinoć se ništa slično nije desilo. Svaka sledeća pesma bila je povod da se bude još glasniji i energičniji, a jedini trenuci u kojima je muzika prestajala da svira bili su oni kratki periodi između pesama kada je Mile najavljivao sledeću.

Na sjajan prijem kod publike naišla je i pesma “Mojoj majici” koju su uradili u saradnji sa Golubom iz Goblina, i već se može naslutiti da će biti prava “ludnica” uz nju na narednim koncertima. Posle nje usledilo je nekoliko starih pesama, među kojima je bio i čuveni “Šamar“, da bi se potom opet vratili “zatvorenim vratima”  i pružili publici po koju “Lijepu riječ“. Već dobro poznata pesma koja je objavljena kao singl davno pre albuma “Na ovim prostorima” doživela je, kao i na svakom koncertu na kom je prethodno odsvirana, dobre reakcije. Otpevali su potom “nešto ljubavno” i “Carstvo pasea“. Sledećom pesmom uputili su publici da “Nije sve tako sivo” kad imaš sa nekim otići na Hladno pivo. I zaista, atmosfera je bila toliko daleko od sivila. Posle još nekoliko starijih pesama svoju live premijeru doživela je i pesma “Bivša žena“.

Nešto kasnije, Mile ostaje sam na sceni, a publika poziva ostatak benda da se vrati na bis. Pa onda ide ona dobra stara priča o “onom jednom drugaru koji je našao curu pa više nema vremena za vas” uz relativno novu pesmu “Messi“. Na radost Tijana u publici, ako ih je bilo, odsvirana je nova pesma koja nosi to ime. Usledila je “Evo mene na ručku“, onda oda svim konobarima, pa dobra stara “Zimmer frei“. Posle pesme “Fur immer punk“, Hladno pivo se poklanja, zahvaljuje i odlazi sa scene. Ali nije im dozvoljeno, previše je dobro da bi prestali. Petsto glasova kao petsto hiljada doziva ih da se vrate, što oni uskoro i čine, pa pružaju publici jedan dobar “Soundtrack za život“. Za vreme pesme “Teško je ful biti kul“, Mile pita publiku da li ima neki Edo Maajka među njima, a najhrabiji od onih koji su se javili izlazi na binu i pomaže mu da završi pesmu. Sledi pesma “Bubašvabe“, nakon koje se Hladno pivo zaista pozdravlja sa publikom, i govori da “ovo jeste prvi put u Pančevu, ali ne i poslednji”.

Konačan zbir: pravi tepih od limenki piva na podu dvorane Apolo, nasmejana lica i promukla grla. Najuporniji i najumorniji ostaju unutra još neko vreme, da odmore noge i čekaju da se nešto desi. I zaista su dočekali. U najsmernijem mogućem maniru, izgledajući manje “važno” i od članova obezbeđenja, izlazi Mile Kekin, pruža ruku fanovima koji su ostali i fotografiše se sa njima. I u tome leži njegov profesionalizam, pokazati svojim vernim fanovima da je i on jednako veran njima. Ostaje ubeđenje da će se svi oni opet sresti na nekom drugom koncertu “samo za taj osećaj”.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.