Izvor: BalkanRock.com, 27.Sep.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladno pivo u Subotici: Potres većih magnituda!

foto: arhiva

Hladno pivo je nastavilo svoju tradiciju gostovanja po manjim gradovima Srbije koji se ponekad čine zaboravljeni od strane muzičara, kada ih poredimo sa Beogradom i Novim Sadom. Subotica je imala svoje nezaboravno veče sa hrvatskim pankerima sinoć u klubu “Pogon A“.

Bio je to pravi festivalski događaj koji je trajao >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << od pola 10 uveče pa sve do 4 ujutru. Pre Hladnog piva, publiku je zabavljao lokalni bend Nafta, a posle Hladnog piva sa publikom se oprostio sastav Svar. “Pogon” je bio krcat, a ljudi su došli iz različitih krajeva Srbije. Samo iz Novog Sada je došao jedan pun autobus plus još nekoliko automobila.

Prava eksplozija večeri je kada na scenu dolaze Mile i ekipa. Mogli smo u tom momentu da se zakunemo da će intenzitet vrištanja da probije zvučni zid. “Dobro veče, Subotica” usledilo je zatim, i onda je krenuo da se svira novi hit “Žena“. Opšte oduševljenje doživljava dobra, ali ne toliko stara “Kaže stari šta nam fali“. Momcima iz Hladnog piva su, pak, falili njihovi instrumenti, koje zbog skorašnjih diplomatskih razmirica nisu uspeli da prenesu preko granice. Nije to ipak bio problem, čim su uzeli instrumente koji su im bili dodeljeni za ovu priliku, učinili su ih svojim. Učinili su celu Suboticu svojom, a mi smo videli kako izgleda sreća kad se uveća.

Pevale su se i nove i stare pesme sa jednakim žarom i uzbuđenjem, od “Svjeta glamura“, “Dana oslobođenja” i “Dibidusa” pa sve do “Rigoletta” i “Treninga za umiranje“. Bez pauze da se uzme dah, jer su one beskorisne na svirkama koje oduzimaju dah.  “Firma“, verovatno najbolja pesma sa novog albuma (jer društvena kritika kroz stihove je ipak ono što momci iz Hladnog piva rade najbolje), tako je prihvaćena i od publike. Hladno pivo je pokazalo svima koji se gađaju kritikama “Hladno pivo je komercijala” i “prodali su pank” da je taj bend mnogo više od onoga što oni podrazumevaju pankom i mnogo iznad karakterizacija poput “komercijala”. Ceo “Pogon” bio je jedna velika šutka i retko ko se izvukao bez barem jedne modrice. Energija je bila nemerljivo velika, da se temperatura podigla toliko visoko da se činilo da će se svi prisutni istopiti. Čak je i došlo do prizora na koji mnogi koji idu često na koncerte Hladnog piva nisu navikli, Mile Kekin je skinuo majicu. Da, bilo je toliko toplo. Kad smo kod majica, “Mojoj majici“, dočekana je uz neverovatno oduševljenje. Kao uvod u pesmu, Mile je bacio pogled na neke zanimljive majice u publici, pa je bio još više insipirsan.

Na ovim prostorima” se nekako činila najprigodnijom pesmom ako uzmemo u obzir skorašnja dešavanja u regionu. Ono što je iznenadilo i obradovalo starije fanove je izvođenje pesme “Maderfakersi”. Nisu izostale ni balade “Pitala si me” i “Jednim osmjehom“, a čak je pala i prosidba u publici uz pesmu “Superman“. Iz publike je Mile odabrao vrlo talentovanog i pripremljenog Eda Maajku pa su pesmu “Teško je ful biti kul” predstavili kao pravi duet što i jeste.

Ređale su se sjajne pesme kao što su “Šamar“, “Ne volim te” i “Pjevajte nešto ljubavno“, jedna za drugom i onda je došlo do onog odlaska sa bine koji obično ne zabrine publiku, jer znaju da to nije kraj. Naravno nije ni bio. Vraća se Mile sa “svom dodatnom opremom” i bendom. Sledi još nekoliko pesama poput “Kirbaj i kotlovina” i “Ezoterija“. Onda dolazi na red drugi silazak sa bine. To je onaj kad već masa nije sigurna ima li šanse za još. Naravno, oni ne prepuštaju ništa slučaju, preuzimaju stvar u svoje ruke, to jest, svoja grla i u glas viču “Hoćemo još”. Pa publiko, šta ste hteli, to ste i dobili. Poslednja doza za veče sastavljena je od pesama “Nema više“, “Pijan” i “Vjeruj u mene“. To je to za ovaj put. Jedno “Vidimo se opet” ostalo je kao obećanje, a Subotičanima ne preostaje ništa drugo nego da “vjeruju u njih”.

Zahvaljujući sjajnoj organizaciji koja je prepoznala da su prostori poput subotičkog “Pogona” mesta gde se Hladno pivo pokaže u pravom svetlu i da je Subotica jedan od tih gradova kojima fali “potresa većih magnituda”, 26. septembar 2015. godine ostaće upamćen po sjajnoj svirci. Način na koji Hladno pivo komunicira sa publikom, ne gledajući je sa visine, već više kao produžetak sebe, razlog zbog kog postoje, istina, učiniće svaki njihov nastup nezaboravnim.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.