Stejt department objavljuje mejlove Hilari Klinton

Izvor: RTS, 22.Maj.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department objavljuje mejlove Hilari Klinton

Stejt department će objaviti mejlove Hilari Klinton za koje republikanci veruju da mogu da bace svetlo na način na koji je američka administracija reagovala na napad u libijskom gradu Bengaziju. Tada su poginula četvorica Amerikanca.
U saopštenju Stejt departmenta se navodi da će 296 mejlova danas biti postavljeno onlajn, prenosi Tanjug.

"Mejlovi koje objavljujemo danas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne menjaju suštinske činjenice niti naše razumevanje događaja pre, tokom ili posle napada", kaže portparol Stejt departmenta Meri Harf.
U napadu na američki konzulat u Bengaziju 2012. godine, za koji se smatra odgovornim ekstremistička grupa Ansar el Šarija, poginuo je ambasador SAD u Libiji Džej Kristofer Stivens i još trojica američkih zvaničnika.
Komisija, koju je formirao Kongres u kome republikanci imaju većinu, istražuje ovaj napad. Navodi da je američka administracija, u kojoj je Klintonova tada bila državni sekretar, prikrila prave okolnosti tog događaja.
Klintonova, koja je vodeći demokratski kandidat za predsedničku trku 2016. godine, suočena je sa kritikama da je isključivo privatni mejl koristila za službenu prepisku u periodu od 2009. do 2013. godine, kada je bila na funkciji državnog sekretara SAD.
Ona je u decembru Stejt departmentu predala oko 30.000 mejlova u štampanoj formi. Tim Stejt departmenta radio je na digitalizaciji i proveri mejlova, kako bi poverljive ili osetljive informacije bile zatamnjene, navodi AFP.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton,   Libija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stejt department objavljuje mejlove Hilari Klinton

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2015

Stejt department je saopštio da će danas objaviti mejlove Hilari Klinton za koje republikanci veruju da mogu da bace svetlo na način na koji je američka administracija reagovala na napad 2012. u libijskom gradu Bengaziju, u kome su poginula četiri Amerikanca...U saopštenju Stejt departmenta se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Stejt department objavio mejlove Hilari Klinton

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2015

Stejt department je objavio nekoliko stotina mejlova bivše prve dame, a sadašnje kandidatkinje za predstavnika demokrata na izborima, Hilari Klinton...Kako se navodi, većina tih mejlova se odnosi na napad na konzulat SAD u Bengaziju tokom 2012. godine, a mejlovi su prethodno prosleđeni kongresnom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.