Sanders poražen u Kentakiju - za jedan glas

Izvor: B92, 26.Maj.2016, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanders poražen u Kentakiju - za jedan glas

Vašington -- Berni Sanders kaže da prihvata rezultat ponovnog prebrojavanja stranačkih glasova u Kentakiju gde ga je pobedila njegova partijska rivalka Hilari Klinton.

Današnje preispitivanje rezultata u Kentakiju nije donelo bitnu izmenu ishoda glasanja održanog 17. maja kada je oboje kandidata dobilo glasove po 27 stranačkih delegata, a Hilari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Klinton naknadno još jedan glas.

Sanders je ponovno prebrojavanje zatražio u utorak, o svom trošku.

Hilari Klinton je sada nad Sandersom u prednosti od ukupno 272 stranačka glasa, ali on nema nameru da se povuče iz stranačke predizborne trke.

Američki milijarder Donald Tramp izjavio je večeras da je dobio neophodnu većinu republikanaca za zvaničnu predsedničku nominaciju za izbore u novembru.

Tramp je dospeo do prvog mesta u svojoj stranki zahvaljujući obećanju delegata svoje stranke koji su rekli za AP da će ga podržati na nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke u julu.

Potrebno je 1.237 delegata za nominaciju republikanaca, a Tramp je dostigao 1.238. Sa 303 poslanika na pet državnih primarnih izbora 7. juna, Tramp će lako povećati skor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hilari Klinton u Kentakiju za jedan glas ispred Bernija Sandersa

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2016

Pretkandidat američke Demokratske stranke za predsednika SAD Berni Sanders je danas rekao da prihvata rezultat ponovnog prebrojavanja stranačkih glasova u Kentakiju gde ga je pobedila njegova partijska rivalka Hilari Klinton...Današnje preispitivanje rezultata u Kentakiju nije donelo bitnu izmenu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.