Sanders: Tramp je demagog, podržite Hilari Klinton

Izvor: B92, 25.Jul.2016, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanders: Tramp je demagog, podržite Hilari Klinton

Pensilvanija -- Senator iz Vermonta Berni Sanders zatražio je od pristalica demokrata da glasaju za njegovu rivalku Hilari Klinton.

On je naveo da bi zaustavili republikanskog kandidata Donalda Trampa na njegovom putuu ka Beloj kući.

"Moramo da porazimo Donalda Trampa. Moramo da izaberemo Hilari Klinton i Tima Kejna", rekao je senator iz Vermonta na skupu nekoliko sati uoči Nacionalne konvencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Demokratske stranke, preneo je AFP.

"Tramp je siledžija i demagog", rekao je Sanders, a njegov poziv da se podrži Klintonova naišao je na nezadovoljstvo grupe od stotinak pristalica demokrata, koji su zviždali i uzvikivali "Zzelimo Barnija!"

U Filadelfiji danas, u senci skandala, počinje Nacionalna konvencija Demokratske stranke na kojoj bi Hilari Klinton trebalo i zvanično da prihvati predsedničku nominaciju svoje stranke.

Predsednica Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) Debi Vaserman Šulc, uoči stranačke konvencije, objavila je u nedelju da podnosi ostavku na tu funkciju , nakon što se našla pod pritiskom pošto je Vikiliks objavio oko 20.000 imejlova Demokratske stranke, koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanja senatora iz Vermonta Bernija Sandersa

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.