Izvor: Blic, 28.Okt.2016, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SUVIŠE JE STROGA, TO NIJE PAMETNO" Tramp kritikovao stav Hilari Klinton prema Putinu

Kandidat američkih republikanaca za predsednika SAD Donald Tramp je u četvrtak kritikovao rivalku iz Demokratske stranke Hilari Klinton da je previše stroga prema predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, što je ponovo izazvalo pitanja o stavu Trampa prema ruskom predsedniku.

Govoreći na mitingu u Springfildu, u Ohaju čije glasače se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bori da privuče na svoju stranu, Tramp je ukazao na to da Hilari Klinton kritikuje predsednika Rusije koga je Zapad osudio zbog angažovanja vojske i antidemokratskih tendencija.

- Ona govori veoma loše o Putinu, a ja ne mislim da je to pametno - rekao je Tramp hiljadama svojih pristalica, uz napomenu da Rusija ima nuklearno oružje.

Tramp je tokom predizborne kampanje kritikovan jer nije osudio Putina i što je nekoliko puta poricao povezanost koju američki obaveštajci kažu da su našli između Rusije i nedavnih okušaja hakerskih napada u SAD koji izgleda da su bili usmereni na uticanje na ishod novembarskih predsedničkih izbora.

Tramp je dugo tvrdio da će za SAD biti bolje ako imaju produktivnije odnose saradnje s Rusijom i založio se da te dve zemlje rade zajedno protiv trupa Islamske države na Bliskom istoku, uprkos razlikama u stavu o sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu.

Pročitajte još:

Trampov partner u kampanji Majk Pens imao je oštriji stav o Putinu, opisujući ga tokom debate kandidata za potpredsednika SAD kao "malog i nasilnog lidera". Tramp je rekao da je Putin jači lider od predsednika SAD Baraka Obame i pohvalio ga je zbog "jake kontrole nad njegovom zemljom".

SAD su optužile Rusiju da koordinira hakovanje elektronske pošte Hilari Klinton tokom predizborne kampanje, ali je Putin u četvrtak odbacio te tvrdnje, rekavši da im je cilj da se pažnja javnosti skrene sa stvarnih problema. On je naveo i da su aluzije da Rusija pokušava da pomogne Trampu "čista glupost".

- To što rade SAD samo je instrument političke borbe, način manipulacije javnim mnjenjem - rekao je Putin u Sočiju.

Ipak, ruski lider je dodao da, iako Tramp može izgledati "ekstravagantno", on pokušava da dopre do ljudi koji su umorni od elite.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.