Klintonova protiv Sandersa, rat rečima

Izvor: RTS, 07.Apr.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova protiv Sandersa, rat rečima

U trci među demokratskim pretendentima na nominaciju za predsedničkog kandidata na izborima u SAD došlo je do negativnog zaokreta kada su favorit Hilari Klinton i njen protivkandidat Berni Sanders razmenili oštre kritike povodom međusobnih kvalifikacija za predsednički mandat.
Oni su jedno drugom uputili oštre optužbe na konferencijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za novinare, prenosi AP.

"Ovo nije vrsta politike u kakvu želim da se upustim. Ali ćemo se brzo navići. Uzvratiću udarac", poručio je Sanders na konferenciji za medije u Filadelfiji.
On je juče pristalicama u tom gradu rekao kako Klintonova za njega priča da "nije kvalifikovan da bude predsednik".
"A ja ne verujem da je ona za to kvalifikovana, iako preko svog komiteta za političku akciju sakuplja desetine miliona dolara", istakao je Sanders.
Klintonova je prethodno juče dovela u pitanje Sandersovu verodostojnost i političko iskustvo i, u intervjuu za Njujork dejli njuz, na pitanje da li je Sanders spreman da bude predsednik SAD, odgovorila da "on nije uradio domaći zadatak".
"Više od godinu dana priča kako radi stvari koje očito nije zaista proučio niti razumeo, a to pokreće mnoga pitanja", rekla je Klintonova.
Iako je u pozamašnom vođstvu kad je reč o broju delegata, Klintonova bi, ukoliko izgubi u nadmetanju u Njujorku 19. aprila, doživela težak politički udarac koji bi izneo na videlo njenu slabost u redovima njene sopstvene stranke, pogotovu među mladim glasačima, koji većinom podržavaju Sandersa.
Sanders, senator iz Vermonta, mora da osvoji 68 odsto preostalih delegata i nezavisnih superdelegata ako želi demokratsku nominaciju, što će iziskivati njegove velike pobede u narednim megdanima u velikim i malim državama, uključujući Njujork, zaključuje AP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klintonova protiv Sandersa, razmienili oštre kritike

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2016

VAŠINGTON - U trci među demokratskim pretendentima na nominaciju za predsedničkog kandidata na izborima u SAD došlo je do negativnog zaokreta kada su favorit Hilari Klinton i njen protivkandidat Berni Sanders razmenili oštre kritike povodom međusobnih kvalifikacija za predsjednički mandat..."Ovo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Oštre međusobne optužbe Klintonove i Sandersa

Izvor: Blic, 07.Apr.2016

U trci među demokratskim pretendentima na nominaciju za predsedničkog kandidata na izborima u SAD došlo je do negativnog zaokreta, kada su favoritkinja Hilari Klinton i njen protivkandidat Berni Sanders razmenili oštre kritike povodom međusobnih kvalifikacija za predsednički mandat...Oni su jedan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.