OTIŠLA SA TV: Čelsi Klinton prestala da radi kao reporterka NBC

Izvor: Kurir, 30.Avg.2014, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTIŠLA SA TV: Čelsi Klinton prestala da radi kao reporterka NBC

Ćerka bivšeg predsednika SAD Bila Klintona i bivše državne serketarke Hilari Klinton radila je za NBC od 2011, povremeno izveštavajući o ljudima i organizacijama koje se bave javnim radom

NJUJORK - Čelsi Klinton rekla je u petak da više neće raditi kao reporterka za televiziju En-Bi-Si njuz (NBC News) zbog zauzetosti u Klinton fondaciji i skorog porođaja.

Ćerka bivšeg predsednika SAD Bila Klintona i bivše državne serketarke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Hilari Klinton radila je za NBC od 2011, povremeno radeći priče o ljudima i organizacijama koje se bave javnim radom. Portal Politiko (Politico) ranije je izvestio da joj je plata 600.000 dolara godišnje.

Čelsi Klinton je izrazila zahvalnost NBC-u zbog prilike da radi na pričama iz serijala "Napraviti razliku" (Making a Difference). Dve njene priče emitovane u januru bavile su se obrazovnim programima za neprivilegovane.

Njena reporaža o radu glumca Džefa Bridžisa na programu pomoći hranom siromašnoj deci emitovana je 1. avgusta, a priča o programu školskih obroka za siromašnu decu u Nju Meksiku trebalo bi da se emituje u nedelju.

Odlaskom Čelsi Klinton s NBC uklonjene su nelagode zbog toga što bi radila za televiziju u vreme predizborne kampanje za predsednika SAD 2016. u kojoj će možda učestvovati njena majka Hilari. NBC je vodio računa proletos da se njene priče ne poklapaju s izveštavanjem o promociji knjige Hilari Klinton, kako bi se izbegao mogući sukob interesa. Ta televizija nije odgovarala na kritike kada su se pojavili navodi o plati Čelsi Klinton.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.