Nikolić Klintonovoj: Beograd spreman za nastavak dijaloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2012, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić Klintonovoj: Beograd spreman za nastavak dijaloga

RIO DE ŽANEIRO -

Američka državna sekretarka Hilari Klinton prenela je danas u Rio de Ženeiru predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je interes Vašingtona da Srbija doprinese miru i stabilnosti u jugoistočnoj Evropi, da nastavi da razvija dobrosusedske odnose i razgovorima reši sva sporna pitanja.

Kako je saopšteno iz Pres službe predsednika Srbije, Nikolić je istakao je Srbija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u cilju stabilizacija prilika u regionu, spremna da nastavi dijalog sa Prištinom.

Tanjugov izveštač iz Rija javlja da je razgovor Nikolić-Klinton trajao nešto više od 20 minuta, a prisustvovao je i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

"Predsednik Nikolić je tokom razgovora sa američkim državnim sekretarom rekao da strateški cilj spoljne politike Republike Srbije ostaje priključenje Evropskoj uniji, ali i razvijanje što boljih odnosa sa svim državama koje u tome vide zajednički interes", navodi se u saopštenju.

Po Nikolićevim rečima, Srbiji su danas - više nego ikada - potrebne nove strane investicije i zbog toga je spreman lično da se angažuje kako bi se u našoj zemlji stvorila što povoljnija poslovna klima za privlačenje novih investitora.

Nikolić je pozvao američke kompanije da ulažu u Srbiju jer, kako je istakao, naša zemlja poseduje ogromne potencijale, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton,   Vašington,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić Klintonovoj: Beograd spreman za nastavak dijaloga s Prištinom

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2012

BEOGRAD - Američka državna sekretarka Hilari Klinton prenijela je danas u Rio de Ženeiru predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je interes Vašingtona da Srbija doprinese miru i stabilnosti u jugoistočnoj Evropi, da nastavi da razvija dobrosusjedske odnose i razgovorima riješi sva sporna pitanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nikolić: Beograd spreman za nastavak dijaloga

Izvor: Akter, 22.Jun.2012

Američka državna sekretarka Hilari Klinton prenela je u Rio de Ženeiru predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je interes Vašingtona da Srbija doprinese miru i stabilnosti u jugoistočnoj Evropi, da nastavi da razvija dobrosusedske odnose i razgovorima reši sva sporna pitanja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.