Ko će pomoći siromašnima - Klinton ili Tramp?

Izvor: VOA, 21.Sep.2016, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će pomoći siromašnima - Klinton ili Tramp?

Predsednički kandidati Donald Tramp i Hilari Klinton sukobili su se u pogledu toga ko bi mogao da poboljša živote stanovnike u siromašnim delovima američkih gradova.  "Obnovićemo siromašne četvrti zato što su naše afroameričke zajednice u apsolutno najgoroj situaciju nego ikada ranije. Ne možete da se obrazujete, da se zaposlite, pucaju na vas dok hodate ulicom,” saopštio je Tramp na sinoćnjem skupu u Severnoj Karolini, saveznoj državi koja je na predstojećim izborima ključna za oba kandidata.  Trampove komentare kritikovali su mnogi na društvenim medijima, koji su poručili da republikanski kandidat ignoriše istoriju ropstva u zemlji i rasnu segregaciju koja je ukinuta tek 1960-tih godina. Demokratska kandidatkinja je u autorskom članku o siromaštvu, objavljenom u dnevniku Njujok tajms, obećala da će joj, ako bude izabrana, jedan od glavnih prioriteta biti da poveća ekonomski rast, koji će biti snažan, fer i dugoročan. 
Pogledaj vesti o: Izbori,   Donald Tramp

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Ko će pomoći siromašnima - Klinton ili Tramp?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2016, 09:34

Tekst: Glas Amerike Predsednički kandidati Donald Tramp i Hilari Klinton sukobili su se u pogledu toga ko bi mogao da poboljša živote stanovnika u siromašnim delovima američkih gradova. "Obnovićemo siromašne četvrti zato što su naše afroameričke zajednice u apsolutno najgoroj situaciju nego...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.