Klinton: Kejn je sve što Donald Tramp i Majk Pens nisu

Izvor: Blic, 24.Jul.2016, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinton: Kejn je sve što Donald Tramp i Majk Pens nisu

Verovatna predsednička kandidatkinja Hilari Klinton rekla je danas za svog kandidata za potpredsednika Tima Kejna da je "progresivni političar koji voli da se stvari urade".

Klinton je za Kejna, kojeg je juče predložila za svog potpredsedničkog kandidata, rekla da je "sve što Donald Tramp i Majk Pens nisu"

Klinton i Kejn će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na novembarskim predsedničkim izborima suočiti s republikancem Trampom i njegovim kandidatom za potpredsednika Pensom.

Njih dvoje su se danas pojavili na na skupu na Međunarodnom univerzitetu Florida u Majamiju. Florida je jedna od ključnih država na predsedničkim izborima i Kejnovo znanje španskog može pomoći u privlačenju glasova Hispano-Amerikanca.

Pročitajte još:

Kejn je danas govor počeo na tečnom španskom. Kejn (58) je dugo smatran mogućim kandidatom za potpredsednika Hilari Klinton, a pošto je senator iz Virdžinije, gde je bio i guverner, može pomoći demokratskoj kandidatkinji da pobedi u toj važnoj saveznoj državi za predsedničke izbore.

On uživa i podršku američkog predsednika Baraka Obame koji je savetovao štabu Hilari Klinton da bi Kejn bio dobar izbor.

Kejn takođe ima reputaciju čoveka koji može da sarađuje s republikancima,.

Na njega, međutim, skeptično gleda levi deo Demokratske partije kojoj se ne sviđa Kejnova podrška slobodnoj trgovini i Vol stritu.

Mada neki kažu da će takvim stavovima republikanci dobiti novu municiju za napade na Hilari Klinton, saradnik iz demokratskog štaba kaže da je Kejn jasno stavio do znanja da se slaže s Klinton u protivljenju sporazumu o Trans-pacifičkom partnerstvu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.