Istraživanje: Klinton i Tramp izjednačeni

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2016, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Klinton i Tramp izjednačeni

Predsednički kandidati Hilari Klinton i Donald Tramp u ponedeljak će imati prvu televizijsku debatu, u koju ulaze sa gotovo izjednačenom podrškom u američkom biračkom telu, prenela je televizija CNN.

Istraživanje koje su zajednički sproveli Vašington post i televizija ABC pokazalo je da Klinton podržava 46, a Trampa 44 odsto ispitanika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Pet odsto spremno je da glasa za predstavnika Libertarijanske partije Garija Džonsona, dok Džil Stajn iz partije Zelenih podržava samo jedan procenat građana SAD.

Ako se, međutim, u obzir uzme samo izjašnajvanje registrovanih birača, Klinton i Tramp su izjednačeni sa 41 procentom, Džonson ima sedam, a Stajn dva odsto.

Autori istraživanja ističu da podrška Trampu iz dana u dan raste, jer je Klinton početkom septembra imala prednost od pet, a početkom avgusta od osam procenata.

Identični rezultati dobijeni su i u Pensilvaniji, koja se smatra za ključnu državu na predsedničkim izborima, Klinton tu ima podršku 40 odsto biračkog tela, Tramp 38, Džonson osam, a Stajn tri procenta.

Pre samo osam dana Hilari Klinton je u Pensilvaniji imala prednost od osam procenata u odnosu na Trampa.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.