Hilari Klinton traži strože sankcije prema Rusiji

Izvor: Blic, 22.Jul.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton traži strože sankcije prema Rusiji

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton ocenila je da bi SAD i Evropa trebalo zajedno da rade na pooštravanju sankcija Rusiji, čime je podržala poziv predsednika Baraka Obame na sveobuhvatnu istragu o putničkom avionu koji je prošle nedelje oboren iznad Ukrajine.

Ona je u komunikaciji na društvenoj mreži Fejsbuk, iz sedišta te kompanije u Kaliforniji, poručila da bi oštrije sankcije stavile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do znanja predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da "postoji cena koju treba platiti za takvo ponašanje".

Klintonova je rekla da se slaže sa Obaminim izjavama od ponedeljka u kojima je zatražio "hitan i potpun pristup" istražiteljima za pretraživanje olupine aviona.

"Moramo učiniti više kako bismo osigurali sveobuhvatnu istragu kojom neće samo biti izraženo poštovanje prema onima koji su ubijeni u napadu na avion, već koja će takođe pokušati da nađe odgovore u vezi s tim ko je odgovoran", napisala je Hilari Klinton odgovarajući na pitanja putem društvene mreže.

Obama je optužio proruske separatiste da su sa mesta pada aviona uklonili dokaze i tela poginulih putnika i dodao da je na Rusiji i Putinu da nateraju separatiste da sarađuju sa istražiteljima. On je dodao da će, ako Rusija nastavi da ugrožava suverenitet Ukrajine, Moskva "samo dodatno izolovati sebe" i da će ekonomska cena porasti.

Hilari Klinton je navela da bi SAD trebalo da ohrabre Evropljane da osiguraju to da budu manje energetski zavisni od Rusije. Ona je zatražila "veću podršku Ukrajincima kako bi sačuvali svoje granice i zaštitili sebe".

Govoreći o situaciji na Bliskom istoku, bivša prva dama SAD i šefica diplomatije izrazila je nadu da bi prekid vatre između Izraela i palestinskog pokreta Hamas mogao dovesti do prekida borbi u Pojasu Gaze.

Dodala je da u potpunosti podržava državnog sekretara SAD Džona Kerija, koji s Egiptom radi na tome da borbe budu prekinute.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hilari Klinton: Prema Rusiji treba još oštrije

Izvor: Akter, 22.Jul.2014

Bivša američka državna sekretarka Hilari Rodam Klinton traži još oštrije sankcije prema Rusiji

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.