Hilari Klinton izabrala kandidata za potpredsednika SAD

Izvor: N1 televizija, 23.Jul.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton izabrala kandidata za potpredsednika SAD

Verovatna kandidatkinja demokrata za predsednicu SAD Hilari Klinton izabrala je svog kandidata za potpredsednika koji će se zajedno sa njom nadmetati u novembru na predsedničkim izborima sa republikanskim kandidatima Donaldom Trampom i Majklom Pensom.

Klinton je u petak uveče na Tviteru saopštila da joj je zadovoljstvo da objavi da je Tim Kejn, senator iz Virdžinije, njen kandidat za potpredsednika SAD. Dodala je da je on čovek koji je posvetio život borbi za druge.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Ona će predstaviti Kejna na predizbornom skupu u subotu u Majamiju, prenosi CNN.

Tim Kejn je izabran za guvernera Virdžinije 2005. godine, a tu funkciju je obavljao do 2010. godine. Predsedavao je Nacionalnim komitetom demokrata od 2009. do 2011. godine.

Po ocenama analitičara CNN-a, Hilari Klinton je odabrala Kejna zbog iskustva u izvršnoj vlasti, a kao velika prednost se dodaje to što senator tečno govori španski jezik, što u izbornom štabu vide kao dobar znak za koga će glasati građani SAD porekla sa španskog govornog područja.

Podsetimo, Donald Tramp je za republikanskog kandidata za potpredsednika izabrao guvernera Indijane Majkla Pensa.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.