Bajden nije siguran da li će u kampanju

Izvor: Akter, 04.Sep.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden nije siguran da li će u kampanju

Američki potpredsednik Džo Bajden izjavio je da nije siguran da li će pokušati da se kandiduje za predsedničku nominaciju Demokratske partije, pošto to zavisi od toga da li on i njegova porodica imaju "emotivnu energiju za kandidaturu"

Veći deo rukovodstva i uticajnih članova je već stao iza bivše državne sekretarke Hilari Klinton i malo njih očekuje da će Bajden ući u predsedničku trku. Među demokratama >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za razliku od republikanaca gde ima 17 kandidata, ima tek još nekoliko potencijalnih kandidata za nominaciju.

Bajden, koji je pokušao da dobije nominaciju na izborima 1988. i 2008, sada kaže da ne zna da li može izdržati kampanju, koja bi bila pokrenuta par meseci pošto je umro njegov 46-godišnji sin Bo Bajden.

"Osim ako ne mogu otići pred partiju i američki narod i reći da mogu potpuno posvetiti moje srce i moju dušu tom poduhvatu, to ne bi bilo prikladno", rekao je Bajden.

Demokrate kažu da će Bajden verovatno doneti odluku ovog meseca pošto je prva debata u okviru Demokratske partije zakazana za 13. oktobar.

"Najvažniji faktor u mojoj odluci je da li moja porodica i ja imamo emotivnu energiju za kandidaturu", rekao je Bajden, dodajući da druge stvari poput prikupljanja novca i osoblja za izborni štab nisu značajni za njegovu odluku o kandidaturi.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.