Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP: Hilari Klinton sve bliža Beloj kući, ali polovina glasača je smatra NEPOŠTENOM

Ako u naredne dve nedelje ne dođe do "značajnih pomeranja", kandidat demokrata Hilari Klinton ima velike šanse da postane prva žena predsednik SAD, piše agencija AP.

AP navodi da je Klinton bila bolja u dve od tri debate od kandidata republikanaca Donalda Trampa i da vodi u mnogim anketama u većini neopredeljenih država.

Klinton će ipak kampanju završiti boreći se da promeni mišljenje miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glasača koji nemaju o njoj dobro mišljenje, ukazuje američka agencija, napominjući da iako je mnogi vide kao boljeg lidera, više od polovine zemlje joj nije naklonjeno. Mnogi je, takođe, smatraju nepoštenom.

Savetnici Hilari Klinton su utrošili mesece pokušavajući da "izbrišu" takvu percepciju, pa su organizovali događaje manjeg obima gde je ona mogla da vodi "intimnije razgovore sa glasačima".

Koristili su i veliki broj poruka sa ciljem ubeđivanja javnosti da Hilari Klinton nije ušla u predsedničku trku samo da bi ispunila političke ambicije. Kako kampanja odmiče, njen tim je po svemu sudeći došao do tačke kada je shvatio da ta misija nije ispunjena.

Savetnici veruju da je Klinton sama odgovorna za neke probleme - pre svega zbog insistiranja na privatnosti.

Skoro celu kampanju se borila da objasni zašto je koristila privatni mejl, u podrumu svoje kuće, dok je bila na čelu Stejt departmenta.

Krila je i od skoro svih najbližih saradnika da ima upalu pluća, zbog čega joj je pozlilo na obeležavanju godišnjice terorističkih napada u Njujorku, 11. septembra.

Prema najnovijim anketama, Klinton vodi u odnosu na protivkandidata iz tabora republikanaca Trampa za 12 odsto. Ankete ABC njuza i Vašington posta pokazuju da Klinton ima podršku 50 odsto, a Tramp 38 odsto ispitanika. Tramp ima veću podršku među belcima (47-43), a Klinton među ženama (55-35), prenela je agencija AFP.

Klinton je udvostručila vođstvo na 32 odsto među fakultetski obrazovanim belkinjama, a anketa pokazuje da prvi put ima i veću podršku muškaraca (44-41).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.