Zelenašu presudio iz lovačke puške

Izvor: Blic, 19.Sep.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenašu presudio iz lovačke puške

Vladimir Anđelković (33) iz Zaklopače ubio je svog komšiju i druga Ivana Grčića (31) zbog duga od 13.000 evra, saznaje „Blic“.

Anđelković je ispred svoje kuće u Zaklopači lovačkim karabinom usmrtio Grčića, njegov leš umotao u ćebe, a potom ga bacio pored lokalnog puta Zaklopača-Vrčin.

Naredni dan, sredu, proveo je u Beogradu, posle čega se vratio kući i saopštio roditeljima da je ubio Ivana.

- Došao je kod nas i ponašao se kao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u delirijumu. Pozvao je mlađeg brata, i svima nam rekao šta je uradio. Zajedno smo otišli u policijsku stanicu u Grockoj, gde je Vladimir sve priznao. Nismo ni slutili šta se događa, ali nam je on te večeri sve objasnio - priča njegov otac Boža Anđelković.

Kako su nam on i Vladimirova majka ispričali, Vladimir je pre dve godine pozajmio 10.000 evra od Ivana da bi kupio poljoprivredne mašine. Od Ivana, koji radi kao poštar u Grockoj, Anđelković je novac uzeo na kamatu i vratio mu 6.000 evra. Kad je trebalo da mu vrati ostatak, ubijeni Grčić ga je odvratio od toga, uz predlog da kasnije podele novac od prodatih mašina.

- Ivan ga je tako navukao zbog kamate. Pošto naš sin nije mogao preko noći da proda mašine, Grčić je počeo da mu preti da će ubiti njega i njegovu porodicu. Uplašen za ženu i decu, Vlada ih je poslao kod tašte, a on je prešao da živi u našoj drugoj kući. Ni njegova žena nije znala ništa o tome, pa je sumnjala da ju je oterao jer ima ljubavnicu. Mi smo mislili da su se posvađali - prisećaju se Vladimirovi roditelji.

Oni pretpostavljaju da njihov sin više nije mogao da izdrži torturu i da je okidač bilo to što je Ivan kobne noći došao u Vladimirovo dvorište da mu preti.

Rođaci i komšije ubijenog Ivana Grčića, međutim, imaju drugačiju verziju priče.

- Ivana su podigli baba i deda. Celo selo ga je obožavalo. Kad god je odlazio da se vidi sa društvom javljao se baki ako kasni. Čim se tu noć nije javio, znali smo da nešto nije u redu - kaže Ivanova komšinica.

Prete linčom Anđelkovića

Ivanove komšije kažu da su u šoku i tvrde da Anđelković ne govori istinu.

- Mrtva usta ne govore, pa on sad može da izmišlja. Imao je dva dana da smisli šta će reći u policiji, ali on je Ivana ubio kao kuče i bacio ga na jednu od naših njiva, kao smeće. Celo selo je ovde i sprema se da linčuje Anđelkoviće - prete meštani Zaklopače.

Jedan od njegovih prijatelja potvrdio nam je da je Grčić dao novac svom ubici, ali ne na kamatu, nego da bi mu ovaj kupio buldožer i proširio poljoprivrednu delatnost. On navodi da je Ivan s tom namerom podigao kredit, ali da je Vladimir tih 10.000 evra, umesto na kupovinu buldožera, „potrošio na skupa kola i žene“.

- Vladimir je morao da ima pomagače da bi podigao leš od 90 kilograma, a to su bili njegov brat i otac. On sad u policiji može da priča šta hoće, da kaže da je Ivan bio homoseksualac i da ga je silovao, ali to nije istina. Te noći ga je zvao da mu vrati pare, a onda ga planski ubio - priča Ivanov prijatelj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.