Zakon o držanju svinja na Kristijevom putu ka Beloj kući

Izvor: Blic, 29.Nov.2014, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o držanju svinja na Kristijevom putu ka Beloj kući

Guverner savezne države Nju Džersi Kris Kristi ima do ponedeljka da odluči da li da potpiše zakon o držanju svinja, za koji mnogi misle da će odraziti kolike su mu ambicije da bude predsednik SAD.

Prema tom zakonu, odgajivači svinja u Nju Džersiju neće moći da drže kaveze za držanje skotnih krmača koji su toliko mali da one ne mogu da se okrenu u njemu.

Ti kavezi se retko koriste na 300 svinjskih farmi u Nju Džersiju, ali se znatno više koriste u Ajovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ključnoj državi u borbi za nominaciju za predsedničke kandidate stranka, pošto se tamo prvo održavaju ti izbori.

Republikanac Kristi, koji ozbiljno razmatra kandidaturu za predsedničke izbore 2016. godine, uložio je znatno vreme za razvoj dobrih odnosa s republikanskim guvernerom Ajove Terijem Brenstadom koji je tražio od njega da stavi veto na taj zakon.

Borci za prava životinja kažu da je držanje krmača u tim kavezima okrutno i pokrenuli su kampanju koju su podržale slavne ličnosti kako bi ubedile Kristija da potpiše zakon.

Za razliku od Demokratske stranke, gde je Hilari Klinton favorit u borbi za stranačku nominaciju, kod republikanca je Kristi samo jedan od mnogih kojima se daju šanse za nominaciju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakon o svinjama put ka Beloj kući

Izvor: B92, 29.Nov.2014

Veze novca i politike, tačnije kapitalista i političara su jasne, a dobar primer je i to što je jedan zakon o svinjama adut za predsedničku trku u SAD...Guverner savezne države Nju Džersi Kris Kristi ima do ponedeljka da odluči da li da potpiše zakon o držanju svinja, za koji mnogi misle da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.