Zabranjena voda za piće u Inđiji, redovi na cisternama

Izvor: Blic, 22.Avg.2014, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjena voda za piće u Inđiji, redovi na cisternama

Najnovijim rešenjem Pokrajinskog sanitarnog inspektora voda iz inđijskog vodovoda i dalje je zabranjena za piće i kuvanje.

JKP ''Vodovod i kanalizacija'' uložili su žalbu Ministarstvu zdravlja zbog prvog rešenja Pokrajinskog sanitarnog inspektora o hemijskoj neispravnosti vode za piće donetog pre mesec dana.

Ministarstvo je ovo rešenje zbog proceduralnih propusta poništilo i naložilo novo uzorkovanje i analizu pijaće vode iz inđijskog vodovoda.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Novo rešenje ''Vodovod'' zvanično još uvek nije dobio, te ga ne možemo ni komentarisati. Već 40 godina kuburimo sa hemijskom neispravnošću vode, pošto je zemljište zasićeno azotom, a hemijske analize vode ukazuju na povećano prisustvo njegovih jedinjenja. Mikrobiološki voda je odličnog kvaliteta, ali je zbog povećane koncentracije nitrita zabranjena za piće i kuvanje, objašnjava Borivoje Božić, direktor JKP ''Vodovod i kanalizacija'' iz Inđije.

Meštani Inđije za kupanje i dalje mogu koristiti tehničku, odnosno vodu iz domaćeg vodovoda.

Osam cisterni sa pijaćoom vodom svakodnevno je na usluzi za 7.800 domaćinstava iz Inđije na ukupno šest lokacija u gradu, dok je Opštinska organizacija Crvenog krsta organizovala volontersku mrežu dopremanja pijaće vode za stare i najugroženije kategorije stanovništva.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Inđija: Voda sada nije ni za kuvanje

Izvor: Večernje novosti, 23.Avg.2014, 15:53

INĐIJA - Novim rešenjem pokrajinskog sanitarnog inspektora, od juče voda u Inđiji osim što već gotovo mesec dana nije za piće, više nije ni za kuvanje, i to zbog povećane količine nitrita. - Mi smo se 11. avgusta žalili na prvo rešenje o zabrani korišćenja vode za piće, ali je ono poništeno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.