ZVERSKI MASAKR Talibani u Pakistanu učiteljicu živu spalili i terali đake da gledaju

Izvor: Blic, 17.Dec.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVERSKI MASAKR Talibani u Pakistanu učiteljicu živu spalili i terali đake da gledaju

Veruje se da su talibani učiteljicu u pakistanskoj školi živu spalili, pritom nateravši njene učenike da gledaju tu užasnu scenu. Stručnjaci smatraju da je masakr koji je počinjen u vojnoj školi u Peševaru, kada je ubijeno 130 osoba, odmazda za Nobelovu nagradu koja je nedavno dodeljena Malali Jusafzai.

Sedam talibana napalo je vojnu školu u Peševaru, na severozapadu Pakistana, i hladnokrvno masakriralo više od 100 učenika. Mali broj preživelih svedočio je o užasu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji se događao u prostorijama škole.

Jedan od njih ispričao je da su učenici bili prisiljeni da gledaju kako im talibani spaljuju učiteljicu.

- Žena je polivena benzinom i zapaljena, dok su deca gledala kako vrišti i umire zastrašujućom smrću - navodi neimenovani pripadnik policije.

Nesrećna učiteljica je navodno izdvojena iz gomile i ubijena na zverski način zato što je bila udata za vojnika pakistanske vojske Subedara Abasa.

- Masakr u Pakistanu: Talibani nisu izneli zahteve

- HOROR U PAKISTANU Devojčica preživela masakr praveći se da je mrtva

- HOROR U ŠKOLI Talibani ubijali jedno po jedno dete, stradalo preko sto učenika

Đaci koji su preživeli najveći teroristički napad u istoriji Pakistana, ispričali su kako su se pravili mrtvi, predosećajući da im je to jedina nada da se spasu od pomahnitalih talibana.

Jedan od eksperata za anti-terorizam tvrdi da bi ovaj zastrašujući masakr mogao biti odmazda za dodeljivanje Nobelove nagrade za mir Malali Jusafzai (17).

Takođe se navodi da je drugi razlog za napad osveta pakistanskoj vojsci, koja u poslednjih nekoliko meseci potiskivala pakistanske talibane na teritoriju severnog Vaziristana.

Malala, najmlađa dobitnica Nobelove nagrade, bila je upucana od strane pakistanskog talibana 2012. godine dok se nalazila u školskom autobusu. Bila je to kazna za njeno zalaganje za obrazovanje žena u Pakistanu, čemu se talibani najoštrije protive.

Od tog trenutka postala je simbol borbe protiv ugnjetavanja žena.

Ahmed Rašid, ekspert za islamske militante, izjavio je za britanski Bi-Bi-Si da su talibani imali nekoliko razloga za napad na vojnu školu, a da je jedan od njih svakako bio slanje poruke svima koji podržavaju Malalu.

Talibani su prethodno optužili Malalu da je sklopila pakt sa "zapadnim satanističkim silama."

Nekoliko sati nakon masakra, Malala je javno osudila "zlodelo koje su počinili militanti", dodavši da joj je "srce slomljeno hladnokrvnim aktom terorizma."

Više od 130 dece, od 6 do 18 godina ubijeno je u školi u Pešavaru tako što im je pucano u grudi ili u glavu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.