Xolo Q1020 – smartfon sa drvenim okvirom

Izvor: ItRešenja.com, 23.Nov.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Xolo Q1020 – smartfon sa drvenim okvirom

Indijska kompanija Xolo već je u nekoliko navrata privukla pažnju javnosti sa svojim modelima mobilnih uređaja, da bi sada predstavio još jedan zanimljiv proizvod koji stiže pod nazivom Xolo Q1020. U pitanju je 5-inčni smartfon solidnih specifikacija, po čemu se ne ističe posebno u moru sličnih modela koje manje-više imaju svi značajni proizvođači, ali ono po čemu je Q1020 drugačiji odnosi se na drveni okvir postavljen na bočnim stranicama uređaja.

Ovakav neobičan detalj >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << svakako će privući pažnju ljubitelja mobilnih uređaja koji vole ekstravaganciju, a pritom će dobiti smartfon sa 5-inčnim IPS LCD ekranom uz HD prikaz od 1280 x720 tačaka i gustinu od 294ppi, a nije izostala ni dobro poznata Gorilla Glass zaštita treće generacije.

U samom uređaju “kuca” četvorojezgarni procesor baziran na MediaTek 6582 čipsetu, sa radnim taktom od 1,3GHz, uz Mali 450 grafički procesor. Radna memorija dolazi u kapacitetu od 1GB, dok je za skladištenje podataka raspoloživo 8GB interne memorije, što se može proširiti microSD memorijskim karticama.

Xolo Q1020 je opremljen i sa dve kamere – primarna kamera dolazi sa potpisom kompanije Sony, a konkretno radi se o modelu sa Exmor R senzorom od 13 mega piksela. Kameru na zadnjoj strani prati i LED blic, dok prednja kamera dolazi sa skromnijom rezolucijom od 2MP.

Što se tiče opcija za povezivanja ovaj pametni telefon donosi: Bluetooth, Wi-Fi, 3G, LTE, kao i Hotknot tehnologiju, koja zapravo predstavlja jeftiniju alternativu NFC-u (Near Field Communications), a dizajnirana je od strane od MediaTeka. Na kraju spomenimo da uređaj donsi DualSIM podršku, te da ugrađena bbaterija dolazii sa kapacitetom od 2100 mAh.

Xolo Q1020 stiže sa Android 4.4 (KitKat) operativnim sistemom i već dostupan na matičnom tržištu u Indiji, po ceni  koja u protivrednosti iznosi oko 185 dolara.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.