Windows 10 pretvara telefon u mali PC

Izvor: ITsvet.com, 04.Maj.2015, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Windows 10 pretvara telefon u mali PC

Pametni telefoni su zapravo mali, džepni računari koje odlikuju velika procesna moć. Međutim, kompanija Microsoft smatra da bi ovi uređaj zapravo mogli da funkcionišu kao potpuni PC računari i planira da to omogući uz Windows 10 operativni sistem. U toku održavanja ovogodišnje Build konferencije, kompanija je prikazala kako Continuum može da transformiše Windows Phone pametni telefon u mali Windows PC računar. Continuum vrši podešavanje Windows 10 korisničkog interfejsa na osnovu toga na koji uređaj je priključen, te se na osnovu toga vrši promena režima rada uređaja.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Windows 10 kasnije stiže na mobilne nego na računare

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2015

Kompanija Microsoft je nagovestila da će korisnici operativnog sistema Windows Phone duže čekati na nadolazeći Windows 10 u odnosu na PC korisnike, a razlog je taj što mobilna verzija novog operativnog sistema nije u istoj fazi razvoja kao PC verzija...Očekuje se da će Windows 10 namenjen PC-u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.