Vršačke vinograde kupuje Milan Popović

Izvor: Blic, 06.Sep.2014, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršačke vinograde kupuje Milan Popović

Srpski biznismen Milan Popović dostavio je Agenciji za privatizaciju pismo o namerama za kupovinu “Vršačkih vinograda”, saznaje “Blic”.

Piše da je Popović, koji je rođen u Vršcu, spreman da kupi celokupnu imovinu “Vršačkih vinograda”, da zadrži postojeći broj zaposlenih u ovoj firmi, investira i unapredi proizvodnju, kao i da je spreman da nastavi zakup državnog zemljišta koje koriste “Vinogradi” na 1.200 hektara.

Izvor “Blica” navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi Popović kupio “Vršačke vinograde” preko firme “Celanova kapital” iz Vršca. Prema podacima Agencije za privredne registre, vlasnik ove firme koja je u 2013. zapošljavala petoro ljudi je preduzeće “Amdico Internacional” sa Kipra.

Spas za “Vršačke vinograde” koje Agencija za privatizaciju prodaje u sklopu 502 društvene i državne firme, Popović je najavljivao i 2012. Tada je, prema nezvaničnim informacijama, za “Vinograde” bio spreman da ponudi 10 miliona evra. Od Popovića juče nismo dobili komentar na najnovija saznanja “Blica”.

Za kupovinu “Vršačkih vinograda” zainteresovan je i italijanski proizvođač alkoholnih pića “Bonolo Umberto”. Kompanija je o namerama obavestila Ministarstvo privrede u julu ove godine.

Izvor “Blica” iz Vlade Srbije kaže da će se “Vršački vinogradi” najverovatnije prodavati nadmetanjem s obzirom na to da već postoje dve ponude za preuzimanje.

- Početna cena bila bi 50 odsto od procenjene koja je 29 miliona evra - pojasnio je naš sagovornik.

Komercijalni direktor “Vršačkih vinograda” Dragan Nestorov kaže za “Blic” da je “Vinogradima” preko potreban novi vlasnik.

- Nemamo saznanja o zainteresovanosti Popovića i Italijana, ali je dobro ako postoji konkurencija - kratko je prokomentarisao Nestorov.

Prva privatizacija “Vršačkih vinograda” je raskinuta 2009. jer kupac nije ispunio obaveze. S prodajom se ponovo pokušalo prošle godine, a u pitanju je bila kineska kompanija “Guan Nan”.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Milan Popović bi Vršačke vinograde

Izvor: B92, 06.Sep.2014

Srpski biznismen Milan Popović dostavio je Agenciji za privatizaciju pismo o namerama za kupovinu "Vršačkih vinograda", saznaje "Blic"...Piše da je Popović, koji je rođen u Vršcu, spreman da kupi celokupnu imovinu "Vršačkih vinograda", da zadrži postojeći broj zaposlenih u ovoj firmi, investira...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.