Vojska SAD i dalje ostaje na Baltiku zbog Rusije

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska SAD i dalje ostaje na Baltiku zbog Rusije

Američke vojne snage ostaće u Poljskoj i u baltičkim državama i tokom 2015. godine kako bi "odvratile rusku agresiju", rekao je juče glavnokomandujući američke vojske u Evropi general-pukovnik Ben Hodžis.

"Američke trupe u Litvaniji, Estoniji, Letoniji i Poljskoj ostaće onoliko dugo koliko je potrebno da odvrate rusku agresiju. Planirali smo rotacije tokom iduće godine. Određene su jedinice koje će to da urade", kazao je Hodžis u Viljnusu.

SAD su u aprilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslale oko 600 vojnika u baltičke države i Poljsku kao odgovor na napetosti sa Rusijom zbog rata u Ukrajini, evropski NATO saveznici su takođe uputili nekoliko stotina vojnika u region, a pojačali su i prisustvo avijacije.

Hodžis je istakao da NATO države treba da ostanu jedinstvene u trenutku kada Rusija, kako je rekao - "pokušava da zastraši" susedne zemlje čestim povredama njihovog vazdušnog prostora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.