Vlada smanjila  cene kod notara

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada smanjila cene kod notara

Vlada Srbije oduzela je notarima ekskluzivno pravo da sastavljaju ugovore o prometu nepokretnosti, umanjila im nagradu za taj posao za 40 odsto i uvela porez od 30 odsto.

Na prekjučerašnjoj sednici Vlade prošli su predlozi izmene Zakona o javnom beležništvu i Zakona o promentu nepokretnosti koji predviđaju da ugovor o prometu nepokretnosti može da sastavi i sam građanin, a potvrda istinitosti sadržine ugovora koštaće znatno manje nego do sada.

Vlada je notarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uvela i namet od 30 odsto na nagradu koju oni moraju da uplaćuju u budžet.

Izmenama Zakona o javnom beležništvu Vlada je priznala grešku i vratila ranije rešenje po kojem kupoprodajne ugovore za nekretnine mogu da sastavljaju i advokati.

Ipak, to nažalost neće promeniti stav advokata kojima ovaj potez Ministarstva pravde nije dovoljan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.